Category: Autowas en onderhoud

Kroon-Oil introduceert milieuvriendelijkere Bag-in-Box verpakking(02-10-2017)

Kroon-Oil uit Almelo introduceert een 20-liter Bag-in-Box verpakking. De doos is een milieuvriendelijker alternatief voor de kunststof 20-liter pail. Naast voordelen voor het milieu biedt de ‘BiB’ veel gebruiksgemak. De Bag-in-Box is internationaal verkrijgbaar voor alle Kroon-Oil klanten.

Niet afgevulde Bag-in-Box verpakkingen nemen tijdens transport maar liefst 90% minder ruimte in. Daarnaast zijn afgevulde verpakkingen efficiënter stapelbaar waardoor veel ruimtewinst wordt behaald. Na gebruik is afvalscheiding eenvoudig; de doos van massief karton is bijna volledig recyclebaar en de kunststof zakken reduceren de restafvalstromen aanzienlijk. Voor een kunststof zak van 20 liter is 90% minder plastic nodig dan voor een conventionele pail.

Voordelen voor gebruiker

Ten opzicht van de pail biedt Bag-in-Box veel gebruikersvoordelen. Door het speciale kraantje kan er geen lucht in de verpakking dringen waardoor aftappen makkelijk en morsvrij gaat. Daarnaast is de doos makkelijk te dragen en te gebruiken. Bag-in-Box is praktisch bij het verpakken, vervoeren, afvoeren en gebruik van smeermiddelen. In de toekomst verwacht Kroon-Oil ook andere verpakkingsformaten te introduceren als BiB.

Kroon-Oil, de smeermiddelenspecialist

Bij Kroon-Oil staat een uitgebreid, actueel en kwalitatief hoogwaardig productassortiment hoog in het vaandel. Een dynamische bedrijfstak en voortdurende technologische ontwikkelingen vragen om aanpassingsvermogen. Een flexibel productbeleid is hierbij van doorslaggevend belang. Het productassortiment wordt voortdurend getoetst en regelmatig aangepast aan de meest recente ontwikkelingen. Verbetering en vooruitgang zijn hierbij de sleutelwoorden.

www.kroon-oil.com

Dit bericht delen?