Category: Schadeherstel

LIFTWERK bruggen ideaal voor zware EV’s  

Liftwerk GmbH, de Duitse liftspecialist uit Noord-Hessen, heeft voor haar gebruikers van hefplatforms in de autoschade en carrosseriebouw sinds begin dit jaar een partnership met GOODMEN Equipment. Zij hebben een leidende rol als het gaat om meet-richtsystemen in de schademarkt met CAR-O-LINER. Samen met Peter Kostelijk van GOODMEN brachten wij een bezoek aan Schadenet van den Brug in Heerenveen. Daar is in Maart dit jaar de eerste Liftwerk hefbrug geïnstalleerd.

LIFTWERK produceert al jarenlang slimme en innovatieve hefplatforms. De nieuwe schaarliftfamilie met de naam Lift Assist kan direct op de garagevloer worden geplaatst, met wielopname, dorpelopname of een combinatie, of bijvoorbeeld worden geïnstalleerd in de spuitcabine met optioneel een zijdelingse verplaatsing. Alle varianten zijn beschikbaar in een ongekend hoge kwaliteit. De succesvolle introductie van Liftwerk voor de Nederlands markt had begin dit jaar plaats op de Autoprof 2023.  

Herkules

Peter Kostelijk: ‘Liftwerk mag dan een nieuwe naam zijn maar de apparatuur is de opvolger van de zeer bekende en populaire Herkules hefbruggen. De fabrikant heeft de apparatuur doorontwikkeld en een enorme verbeterslag gemaakt. De Liftwerk bruggen zijn veel groter en het hefvermogen is aanzienlijk toegenomen tot maarliefst 3,5 ton’.

Meer hefvermogen cruciaal

Van den Brug in Heerenveen was de eerste Liftwerk klant in Nederland. De universele schadehersteller is  aangesloten bij Schadenet, onderdeel van de Van den Brug groep en Friesland Lease en gespecialiseerd in VW en Audi maar ook bijvoorbeeld de nieuwe Chinese merken zoals NIO. Remco Luchtmeijer: ‘Wij doen weliswaar heel veel VW en Audi maar hebben ook erkenning voor onderhoud aan complexe elektrische systemen van andere fabrikanten. GOODMEN was al onze leverancier van Herkules bruggen waarvan we er nog steeds een aantal in gebruik hebben. Daar zijn wij op zich heel tevreden mee maar als die t.z.t. aan vervanging toe zijn dan kiezen we weer voor nieuwe Liftwerk bruggen. Vooral een veel groter hefvermogen is daarbij heel belangrijk omdat moderne elektrische voertuigen steeds zwaarder worden. Ondanks het grotere hefvermogen en de grotere afmetingen is het gebruiksgemak nog steeds even groot. We repareren  meerdere schades per week aan elektrische voertuigen van de VAG groep maar ook aan bijvoorbeeld Tesla’s. Hoewel er in het midden en hoge segment steeds meer aluminium wordt toegepast om het gewicht van de auto binnen de perken te houden blijven het zware voertuigen. En dan is het fijn dat je met de liftwerk brug deze zwaardere auto’s kunt heffen maar de schadehersteller toch voldoende bewegingsvrijheid en werkruimte heeft.’

Schadehersteller Johan mengt zich ook in het gesprek: ‘Het is echt heel fijn werken met onze nieuwe Liftwerk brug. Hij is lucht aangedreven met perslucht, zeer eenvoudig in gebruik en ideaal voor grote auto’s. De brug is wat langer en breder maar het plaatwerk is vanaf alle kanten toch heel goed bereikbaar’. 

Over GOODMEN Equipment

GOODMEN Equipment B.V. levert duurzame producten voor een mobiliteitsbranche in transitie. Peter Kostelijk en zijn team staan voor u klaar met hun expertise, kennis en ervaring opgebouwd door de jaren heen. De focus ligt op twee niche markten: schadeherstel en uitlijnen. GOODMEN Equipment levert apparatuur van gerenommeerde fabrikanten voor het schadebedrijf, zowel bedrijfsvoertuigen als personenauto’s en as- en wieluitlijnsystemen voor bedrijfsvoertuigen. Veel van deze apparatuur is gehomologeerd door de voertuigfabrikanten. Fabrikanten die door GOODMEN vertegenwoordigd worden zijn naast Liftwerk o.a. Car-O-Liner, Josam en Blackhawk.

www.goodmen.nl

Dit bericht delen?