Category: Onderdelen

Luchtvering voor alle automerken bij Kavo Parts

Steeds meer auto’s vervangen traditionele vering door elektronisch regelbare luchtvering. Om deze reden heeft Kavo Parts nu ook luchtvering voor alle automerken in het programma opgenomen.

Bij steeds meer auto’s wordt de traditionele vering met schokdempers vervangen door elektronisch regelbare luchtvering. Volgens Patrick Stormmesand, salesmanager bij Kavo Parts, komt dit doordat luchtvering een flink aantal voordelen biedt ten opzichte van conventionele veerpoten en schokdempers: “Eén van de meest voor de hand liggende voordelen is dat luchtvering zorgt voor een soepelere rit. Zo is een luchtveer veel soepeler dan een stalenveer, daarbij is lucht samendrukbaar, de hydraulische vloeistof in een schokdemper is dat aanzienlijk minder.”

Luchtvering ook in middensegment

“Momenteel is goed betaalbare luchtvering amper verkrijgbaar op de after-market, het vervangen van luchtvering in een OEM-systeem kan leiden tot hoge kosten wanneer het onderdeel niet gemakkelijk verkrijgbaar is. We zagen al een tijdje dat luchtvering gewild was voor het luxere segment auto’s en SUV’s, maar deze trend zet zich nu ook voort in het middensegment. We verwachten dat de vraag naar luchtvering steeds meer zal toenemen. Omdat we onze klanten een compleet en betaalbaar aanbod willen blijven geven in schokdemping is het opnemen van luchtvering in ons assortiment een logische stap. We hebben daarom zowel veerbalgen als veerpoten standaard op voorraad liggen”, aldus Patrick Stormmesand.

Volgens Patrick Stormmesand is er vanuit de markt steeds meer vraag naar luchtveringen tegen concurrerende prijzen: “We zijn al sinds 1986 leverancier van auto-onderdelen en hebben in die jaren relaties opgebouwd met de beste fabrikanten die in hoge volumes kunnen leveren. We zijn daarom instaat om altijd hoge kwaliteit tegen concurrerende prijzen te bieden en kunnen daardoor snel inspelen op de wensen van onze klanten”.

www.kavoparts.com

Dit bericht delen?