Category: Banden & wielen

Maxxis Premitra Snow WP6 scoort in ANWB winterbandentest

Maxxis banden, het exclusieve merk van Reedijk Banden Import, scoort wederom. De Premitra Snow WP6 presteert in de ANWB Winterbandentest 2022/2023 op 3 sterren niveau. In 2020 werd de WP6 al door ADAC beoordeeld met ‘sterk aanbevolen’. Eerder behaalde de band twee jaar op rij goede resultaten in de Auto Bild all-season tests.

In de categorie zomerbanden boekte Maxxis recent ook diverse successen. Zo scoorde de Victra Sport 5 onlangs de titel ‘goede allrounder’ in de Auto Express test. Maxxis bewijst keer op keer de ultieme mix te zijn van betrouwbare prestaties en betaalbaarheid.

Goede prestaties op droog en nat wegdek

De ANWB heeft voor de winterbandentest 2022/2023 een selectie van 16 banden in de maat 185/65 R15T gemaakt. Dit is een gangbare maat onder auto’s uit de kleine middenklasse. De testauto was een VW Polo. Alle banden zijn op zes belangrijke disciplines getest: droog wegdek, nat wegdek, sneeuw, ijs, verbruik en slijtvastheid.

De WP6 heeft een goede stuurprecisie op droog wegdek en een bovengemiddelde weerstand tegen aquaplaning. Daarmee scoort deze winterband van Maxxis 4 sterren op droog en nat wegdek. Op sneeuw, ijs, verbruik en slijtvastheid presteert de WP6 op 3 sterren niveau. Daarmee is het eindoordeel van de Premitra Snow WP6 eveneens 3-sterren. Deze score betekent ‘voldoende en aan te raden’.

www.maxxisbanden.nl

Dit bericht delen?