Category: Automatisering

Mijlpaal: Wensink plant 12.500 online werkplaatsafspraken met Plan-IT

Al meer dan 2 jaar werkt Wensink Automotive met Plan-IT, een integraal onderdeel van hun aftersales strategie. Bij Wensink Automotive staat dienstverlening hoog in het vaandel en Plan-IT draagt daar fundamenteel aan bij. Een ware mijlpaal dan ook, toen afgelopen maand de 12.500e online werkplaatsafspraak via Plan-IT Online gemaakt werd.

Wensink Automotive is een Mercedes-Benz, Ford en smart dealer die een hoge klanttevredenheid als belangrijk doel heeft. Zij bieden hun klanten daarom ook een breed aanbod aan aanvullende diensten, ook in de werkplaats. Een aangename ervaring bij het onderhoud is daarom ook van essentieel belang. Om dit zowel voor de klant als voor Wensink gestroomlijnd te laten verlopen, werken zij met Plan-IT. “Met behulp van Plan-IT genereren onze diverse aftersales afdelingen alsmede ons Customer Service Center op een efficiënte wijze meer traffic in de diverse werkplaatsen”, vertelt Robert Kommeren, manager ICT bij Wensink.

Digitaal planbord

De basis van Plan-IT is Plan-IT Werkplaats, een digitaal planbord dat er voor zorgt dat afspraken gemakkelijk ingepland en beheerd kunnen worden. De module waar Wensink de mijlpaal mee behaald heeft, is Plan-IT Online. Een online planner die geïntegreerd wordt op de website, waarbij klanten zelf online een afspraak kunnen maken. Voor de klant ideaal, want die kan op ieder gewenst moment (dus ook buiten openingstijden) een afspraak maken en direct kijken wanneer het hem/haar het beste uitkomt. “Omdat Plan-IT Online gekoppeld is met Plan-IT Werkplaats, ziet de klant direct wanneer er wel of geen plek is op de door de klant gekozen datum. Wanneer er een afspraak gekozen is, verschijnt deze direct in Plan-IT Werkplaats en ontvangt de klant een bevestiging via e-mail of SMS. Alles automatisch via Plan-IT geregeld”, licht Leon Wonnink, accountmanager van Plan-IT, toe.

Niet voor niets staat de online planner bij Wensink Automotive direct op de homepage. Zo zien klanten direct waar ze een afspraak kunnen maken. Een succesvolle strategie zo blijkt, gezien de 12.500 online afspraken die al gemaakt zijn. Op naar de volgende 12.500!

www.plan-it.nl

Dit bericht delen?