Category: Schadeherstel

Milieuvriendelijke en duurzame Glasurit oplossingen voor bedrijfsvoertuigen

Glasurit, het premium lakmerk van BASF, introduceert het Eco Balance assortiment voor de bedrijfsvoertuigenmarkt met negen producten die het volledige spuitproces van bedrijfswagens omvatten. Eco Balance producten helpen fossiele grondstoffen te besparen en zijn gecertificeerd voor een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot.

Het nieuwe portfolio kan worden gecombineerd met bestaande producten die worden gebruikt voor het repareren en OEM spuiten van vrachtwagens, bussen en speciale voertuigen.

Eco Balance portfolio voor bedrijfsvoertuigenmarkt

Glasurit Eco Balance is gecertificeerd volgens de biomassabalansbenadering, waarbij een deel van de fossiele grondstoffen al aan het begin van het productieproces wordt vervangen door hernieuwbare grondstoffen, zoals bio-nafta of biogas uit organisch afval of plantaardige oliën. Dit aandeel biomassa wordt rekenkundig toegewezen aan de nieuwe productlijn volgens een gecertificeerde methode. Door dit rekenmodel toe te passen, kan 100% van de fossiele bronnen worden vervangen door hernieuwbare bronnen.

Efficiënter werken, minder CO2-uitstoot

“Eco Balance is hier om een revolutie teweeg te brengen in de impact op het milieu en tegelijkertijd de efficiëntie te verbeteren”, zegt Dr. Rahel Reichmann, Global Sustainability Manager Refinish Coatings. “Bij Glasurit geloven we in onze klanten en in hun duurzame succes door hen te helpen Eco Balance producten te gebruiken. Deze producten stellen onze klanten in staat om processen sneller uit te voeren, minder materiaal te verbruiken en daardoor efficiënter te werken en tegelijkertijd de CO2-uitstoot te verminderen. Bovendien krijgen onze klanten de topkwaliteit die ze kennen en verwachten van Glasurit. Ze krijgen ook de kans om hun CO2-voetafdruk en hun impact op het milieu aantoonbaar te verminderen zonder kwaliteitsverlies”.

Dit bericht delen?