Category: Schadeherstel

MSH lanceert UV-ledlamp van Scangrip op Auto Prof

Tijdens de Auto Prof pakt MSH equipment groot uit. En daar is alle reden voor want het bedrijf heeft veel groot nieuws te melden voor de Nederlandse schadeherstellers. Er is een nieuwe UV-ledlamp die voor het eerst te zien is in Nederland. Deze UV-ledlamp van Scangrip is een handlamp die een plek ter grootte van een A4 kan drogen. Innovatief zijn de product eigenschappen en zeker ook de prijs.

De Scangrip UV-ledlamp is extreem krachtig en voorzien van een zeer krachtige accu. Daardoor is de UV-lamp geschikt voor langdurig en professioneel gebruik. De behuizing is gemaakt van gecast aluminium met een stevige beschermrand waardoor de UV-ledlamp bestand is tegen schokken en vibraties. De lens is van glas en is thinner resistent. Bovendien is de lamp waterdicht en heeft een beschermklasse IP 67. Achterop de lamp zit een verstelbare handgreep waardoor de lamp makkelijk vast te houden is. Als extra is er een ophangsteun met magneet leverbaar.

Droogtijd extreem kort

Bij de nieuwe UV-ledlamp van Scangrip is er gebruik gemaakt van een zogenaamd “cold curing” systeem. Dat betekent dat er geen warmte in het te drogen paneel gebracht wordt. Hierdoor is ook kunststof of ander warmtegevoelig materiaal zonder problemen te drogen. De droogtijd is extreem kort en na droging kan er direct geschuurd worden. Er is geen afkoelperiode nodig wat een enorme tijdwinst betekent in het proces.

De UV-ledlamp heeft een ingebouwde 3,7 V en 6000 A accu. Hiermee kan 1,5 uur gewerkt worden. De droogtijd varieert afhankelijk van de laagdikte en materiaal, maar bedraagt maximaal enkele minuten. Achterop de behuizing is de droogtijd in te stellen en is een accu indicator voor de resterende werktijd. Scangrip heeft veel ervaring met ledlampen op accu. Deze zijn uiterst betrouwbaar gebleken. Naast de unieke producteigenschappen is de prijs ook zeer interessant. De introductieprijs is € 389,00. De UV-ledlamp kan tijdens de beurs besteld worden. De levering wordt eind 2018.

www.msh-equipment.nl

Dit bericht delen?