Category: Werkplaats

Nieuwe deeltjesteller met CPC-technologie

Naast Mahle en Brainbee heeft nu ook Orange equipment een deeltjesteller met CPC-technologie in het programma. Zij zullen het apparaat met twee jaar garantie aanbieden, maar met name focussen op FULL SERVICE. Daarmee is de klant vijf jaar lang verzekerd van de totale cost-of-ownership.

Orange equipment wil zich zo onderscheiden van de andere aanbieders van deeltjestellers. Fons van der Linden, directeur bij Orange equipment, legt uit: ‘Alle deeltjestellers voor periodieke keuringen zijn volledig nieuw. Dat betekent veel onzekerheid voor de gebruiker over de betrouwbaarheid en dus totale kosten van het apparaat. Die onzekerheid kunnen wij als enigen vijf jaar lang volledig voor ze wegnemen.’ Volgens Van der Linden komt dat grotendeels door de keuze voor CPC-technologie.

Betrouwbaarheid en voorspelbaarheid
Er zijn momenteel twee meetmethoden: CPC (Condensation Particle Counter) maakt deeltjes zichtbaar met IPA-vloeistof en kan zo elk deeltje tellen. DC (Diffusion Charging) maakt middels het ioniseren van de deeltjes een schatting van het aantal deeltjes. Toch is CPC-technologie onder fabrikanten minder populair dan DC omdat het duurdere technologie is. In een concurrerende markt als deze is prijs altijd een belangrijke factor. Orange equipment maakt desalniettemin de keuze voor CPC. Van der Linden: ‘Voor elke garagist is betrouwbaarheid en voorspelbaarheid belangrijk. Bij DC kunnen we dat niet garanderen omdat voor deze toepassing de techniek nog zo jong en onontwikkeld is. CPC wordt al tien jaar gebruikt in de automotive, o.a. voor voertuighomologaties.’ Momenteel zijn er ca. tien DC-apparaten beschikbaar op de Nederlandse markt en drie CPC-apparaten.

De CPC500 deeltjesteller is per direct te koop vanaf € 4.650,- of te leasen voor € 95,- per maand. Uitlevering begint vanaf januari 2022.

www.orange-equipment.nl/producten/deeltjesteller.html

Dit bericht delen?