Category: Autonieuws

Nieuwe Mitsubishi COLT  

Mitsubishi Motors keert dit najaar terug in het hart van het Europese B-segment met de volledig nieuwe COLT. Sinds de Europese introductie in 1978 zijn van de COLT al meer dan 1,2 miljoen exemplaren verkocht, verdeeld over zes generaties. De zevende generatie van de Mitsubishi COLT arriveert in november bij de Nederlandse dealers.

“De nieuwe Mitsubishi COLT is de volgende stap in het offensief van Mitsubishi Motors in Europese kernsegmenten, na de introductie van de nieuwe generatie ASX”, aldus Frank Krol, President & CEO van Mitsubishi Motors Europe. “Het is een auto die groots levert in het veeleisende Europese B-segment met geavanceerde digitalisering en connectiviteit en geavanceerde hybride aandrijftechnologie om efficiëntie en prestaties te combineren.”

 Aandrijflijnen

De basismotorisering van de Mitsubishi COLT is een 1.0-liter driecilinder benzinemotor met een vermogen van 49 kW (65 pk) en 95 Nm koppel, gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Het gemiddelde brandstofverbruik is vastgesteld op 5,2 l/100 km, met een bijbehorende CO2-uitstoot van 118 g/km (WLTP).

Voor krachtigere prestaties is de 1.0-liter driecilinder benzinemotor er ook met turbotechnologie, een vermogen van 67 kW (90 pk) en 160 Nm koppel. Een handgeschakelde zesversnellingsbak is in dit geval standaard. Met deze aandrijflijn laat de COLT een verbruik van gemiddeld 5,2 l/100 km noteren, met een CO2-uitstoot van 117 tot 118 g/km (WLTP).

Dit bericht delen?