Category: Autonieuws

Nieuwe power-cabrio in Continental GT-range Bentley

Bentley heeft het doek van de nieuwe topversie van de ultieme Grand Tourer getrokken: de Continental GT Speed Convertible. De Speed is de krachtigste interpretatie van de absolute benchmark onder de cabrio’s.

De derde generatie Continental GT Speed Convertible is voorzien van een verbeterde versie van Bentley’s beroemde 6,0-liter W12 TSI-motor met dubbele turbo’s: de meest geavanceerde 12-cilindermotor ter wereld. Zowel de motor als de achttraps transmissie met dubbele koppeling is opnieuw gekalibreerd voor de Speed, zodat ze passen bij de krachtige prestaties van de auto. De W12 levert nu 659 pk – een toename van 24 pk – en een indrukwekkend koppel van 900 Nm. Dat vermogen resulteert in een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 3,7 seconden en een topsnelheid van 335 km/u. Bentley levert de nieuwe open Grand Tourer naast zijn coupébroer, de Continental GT Speed, die afgelopen maand werd onthuld.

Dynamischer dan ooit

De nieuwe Continental GT Speed Convertible is dynamischer dan ooit. Hij is ontworpen, werd ontwikkeld en wordt met de hand gemaakt in Bentley’s CO2-neutrale fabriek in Crewe. De nieuwe GT Speed Convertible heeft verbeterde chassistechnologie gekregen inclusief actieve vierwielbesturing, een elektronisch achterdifferentieel en de optie van koolstofkeramische remmen. Dit zorgt voor een superieur weggedrag, zonder dat dit ten koste gaat van het veelgeprezen rijcomfort van de Continental GT Convertible. Naast Bentley’s actieve driekamer luchtvering met adaptieve demping zorgt Bentley Dynamic Ride ervoor dat rolbewegingen van de koets zoveel mogelijk worden opgevangen. Bentley gebruikte dit 48V actieve anti-rolcontrolesysteem voor het eerst op de Bentayga en de derde generatie van de Continental GT.

Enorm open dak met één druk op de knop

Het op maat gemaakte cabriodak van de Speed is in slechts 19 seconden te openen of te sluiten, ook rijdend, tot een snelheid van 50 km/u. Daardoor verandert de auto met één druk op de knop van een luxe coupé in een Grand Tourer met een enorm open dak. Het cabriodak heeft een verbeterd afdichtingssysteem, wat bijdraagt aan een vermindering van het geluidsniveau van drie decibel in vergelijking tot zijn voorganger. Er zijn zeven dakkleuren beschikbaar, waaronder een eigentijdse interpretatie van traditioneel Brits tweed. Zwart, Blauw, Claret en Grijs behoren ook tot de opties. Bovendien levert Bentley acht interieurafwerkingen voor de dakhemel, variërend van New Red tot Magnolia.

Vanbuiten is het vlaggenschip onder meer te herkennen aan de unieke, gesmede 22 inch lichtmetalen Speed-velgen die verkrijgbaar zijn in Dark Tint, met de keuze uit een afwerking in Bright Silver of Black Gloss. Ook hebben de Speed-modellen een Dark Tint-radiatorrooster en een onderste bumpergrille, Speed-zijskirts, een Dark Tint-radiatorraamwerk en discrete Speed-logo’s op de voorschermen.

Dit bericht delen?