Category: Autonieuws

Nieuwe Škoda Fabia ruimer, veiliger en sportiever dan ooit

ŠKODA introduceert dit jaar de volledig nieuwe FABIA. De vierde generatie van het compacte succesnummer heeft een gestroomlijnd, sportief design en een opmerkelijk ruim en comfortabel interieur.

Mede dankzij de nieuwste assistentiesystemen behoort de FABIA bovendien tot de veiligste auto’s in zijn segment. Dat alles combineert hij met typische ŠKODA-kwaliteiten als betrouwbaarheid, Simply Clever gebruiksgemak én een complete uitrusting.

Grotere afmetingen

De nieuwe FABIA is gebaseerd op het MQB-A0-platform. Vergeleken met zijn voorganger is hij in alle opzichten gegroeid. Hij is 4,11 meter lang (+11 cm) en 1,78 meter breed (+5 cm). Wel is hij met een hoogte van 1,46 meter fractioneel lager (-7 mm) dan de vorige FABIA. De wielbasis van het nieuwe model bedraagt 2,56 meter, waarbij de winst van 9 cm ten goede komt aan de interieur- en bagageruimte. Zo heeft die laatste nu een inhoud van 380 liter (+50 liter). Met een neergeklapte achterbank is 1.190 liter beschikbaar (voorheen 1.150 liter). Ondanks de ruimere afmetingen is de nieuwe FABIA nauwelijks zwaarder dan zijn voorganger.

Krachtige proporties, perfecte stroomlijn

Door de toegenomen afmetingen, inclusief grotere spoorbreedtes en korte carrosserie overhang, heeft de nieuwe FABIA krachtige proporties. LED-verlichting is standaard op alle modellen (Full-LED optioneel). De strak vormgegeven koplampunits lopen door tot aan de grille. Ook voor de achterlichten is Full-LED-technologie beschikbaar.

Dit bericht delen?