Category: Werkplaats

NMi goedkeuring voor Deeltjesteller VLT

VLT, leverancier van moderne testapparatuur, heeft als een van de eerste Nederlandse fabrikanten NMi type-toelating gekregen voor haar Emissie Deeltjesteller (VLT-E9700). Met deze uitlaatgastester wordt de uitstoot gemeten – op basis van ionisatie – van fijnstofdeeltjes bij een voertuig in de werkplaats en/of (APK) keuringsstation.


Controle van het roetfilter is sinds 2017 een van de verplichte onderdelen van de Apk-keuring. In 2018 is daar de visuele check van het filter bij gekomen. Nu komt daar boven op een daadwerkelijke meting van het roetfilter. Een extra meting om de werking van een roetfilter te kunnen vaststellen met als doel het verkeer in Nederland en Europa schoner te krijgen.


Eenvoudige werkwijze
De deeltjesteller (PN-meter) is eenvoudig in het gebruik. Via een menu leidt de deeltjesteller de gebruiker stap voor stap door de Apk-keuring heen. Ruim binnen 1 minuut is de meting voltooid. De VLT-E9700 is standalone in te zetten, maar ook voorbereid voor communicatie met andere VLT apparatuur of pc via RS-232 en bluetooth. Wilt u de VLT-E9700 Deeltjesteller in werking zien dan kan dat in de showroom van Autec in Montfoort. Dat kan bijvoorbeeld op afspraak tijdens de Equipment Vakdagen die worden gehouden van 10 t/m 12 november.

www.vltest.nl/vakdagen

Dit bericht delen?