Category: Banden & wielen

Nog meer keuze in winterbanden Vredestein

Apollo Tyres breidt zijn assortiment van bekroonde Vredestein-winterbanden aanzienlijk uit met 23 nieuwe maten. De nieuwe banden zijn verkrijgbaar in diameters van 15 tot 22 inch en zijn geschikt voor compacte familieauto’s en SUV’s (Wintrac), en auto’s met hoge vermogens en SUV’s (Wintrac Pro). De komst van de nieuwe winterbanden valt samen met een groot aantal recente onderscheidingen voor het winterbandenaanbod van Vredestein, die worden toegekend door toonaangevende Europese bandentesters.

De nieuwste Vredestein Wintrac, die in 11 nieuwe maten wordt geïntroduceerd, is ontworpen om een vertrouwenwekkende grip te bieden op wegen met sneeuw of ijs. De Wintrac is verkrijgbaar voor wielen van 15 en 16 inch en is voorzien van een nieuwe generatie silicacompound met hoge dichtheid die de levensduur van de banden met 10.000 km verlengt in vergelijking met de banden van de vorige generatie. De bestendigheid tegen aquaplaning is met 10% verbeterd dankzij het verbeterde ontwerp van het loopvlak. 5% meer rubber in contact met de weg verbetert de grip op natte en besneeuwde wegen aanzienlijk.

Wintrac Pro

De Vredestein Wintrac Pro-serie, die ongeëvenaarde prestaties levert onder de zwaarste weersomstandigheden bij snelheden tot 300 km/h, wordt dit jaar uitgebreid met de introductie van 12 nieuwe maten voor wielen met een diameter van 17 tot 22 inch. In vergelijking met zijn voorganger biedt de nieuwste Wintrac Pro 15% beter rijgedrag in sneeuw en 10% betere remprestaties op een nat wegdek, en heeft in de meeste maten een snelheidsaanduiding Y.

Podiumplaatsen in de toonaangevende winderbandentests

Zowel de Wintrac als Wintrac Pro hebben uitzonderlijk goed gepresteerd in een aantal toonaangevende bandentests, waardoor de superioriteit van Apollo Tyres en zijn Vredestein-producten in extreme omgevingen is bevestigd.

In Autobilds meest uitgebreide winterbandentest, waaraan 50 verschillende banden meededen, behaalde de Wintrac de derde plaats in het algemene klassement en werd de band geprezen voor zijn ‘overtuigende allround prestaties met dynamische rijeigenschappen op natte en droge wegen, nauwkeurig stuurgedrag en lage rolweerstand.’ De Wintrac werd ook derde in de wintertest van 2021 van Auto Motor und Sport, waarbij het Duitse autotijdschrift de populaire Vredestein-band in het bijzonder loofde vanwege zijn prijs-kwaliteitsverhouding. De Wintrac versloeg producten van een groot aantal toonaangevende Europese bandenmakers en kreeg als algemene beoordeling: ‘zeer goed’.

De Wintrac Pro heeft recentelijk ook lof geoogst door als derde te eindigen in de winterbandentest van Autobild Sportscars en ontving een ‘uitmuntende onderscheiding’ voor ‘overtuigend allround talent met zeer goede prestaties in winterse en natte omstandigheden, stabiel rijgedrag op nat en droog wegdek en een lage prijs.’

SUV-winterbanden

Bovendien eindigde de Wintrac Pro als vierde in de recente test van SUV-winterbanden van AutoBild Allrad. De testers over de band: ‘De Wintrac Pro is winterspecialist met goede prestaties op natte en besneeuwde wegen. En verder vielen op ‘korte remwegen op besneeuwde en natte wegen, hoog veiligheidsniveau bij aquaplaning en [de lage] prijs.’

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?