Category: Autowas en onderhoud

Overweg Olie jubileert met unieke samenwerking Kroon-Oil en Olyslager

Overweg Olie in Raalte bestaat 10 jaar en bekroont dit jubileum middels een unieke samenwerking met de Nederlandse wereldwijd opererende en toonaangevende smeermiddelenleverancier Kroon-Oil B.V. en olie-adviesorganisatie Olyslager Organisation en een fonkelnieuwe webshop voor bedrijven én particulieren.

De samenwerking omvat een nieuw online bestelplatform met een directe koppeling aan het actuele voorraadbeheer en de productinformatie en specificaties van Kroon-Oil en Putoline Oil. Deze webshop heeft een kenteken-adviestool en ‘slim zoeken’ optie, op basis van de voertuigtechnische data van Olyslager en de smeermiddelenadviezen van Kroon-Oil.

Beter en sneller advies en service

Overweg is sinds de oprichting van zijn bedrijf official partner en toegewijd leverancier van Kroon-Oil. “Wij zijn een specialist en vertrouwen in Kroon-Oil producten voor wegverkeer, landbouw, industrie en marine en beschikken over de motorfiets specialiteiten van Putoline Oil dat ook een merk van Kroon-Oil is”, aldus Overweg Olie eigenaar Bram Overweg. “Om deze redenen verkopen we alleen maar Kroon-Oil en Putoline Oil producten. Ook ons eigen private label wordt door Kroon-Oil geproduceerd.”

“Kroon-Oil is pionier in het digitaliseren en beschikbaar stellen van productadvies”, aldus Kroon-Oil Marketing Manager Leon ten Hove. “Hiermee hebben we altijd voorop gelopen en zijn we nog steeds leading. We hebben een nieuw internetplatform gebouwd waar webshops van onze klanten aan gekoppeld kunnen worden. Door de koppeling kunnen onze klanten informatie van ons en Olyslager op hun website tonen.” “Olyslager is wereldwijd marktleider in informatievoorziening over olie en smeermiddelen”, vervolgt Overweg. “Dankzij deze unieke samenwerking -en daar zijn wij de eerste mee- profiteren onze klanten nog meer van de gezamenlijke specialismen en informatie en kunnen wij nog beter en sneller adviseren, service garanderen en oplossingen bieden.”

Belangrijke stap

“Er zijn meer websites met een adviestool”, vervolgt Overweg. Het unieke van deze samenwerking is dat dankzij de ingenieuze webservice van Kroon-Oil de informatie op onze website rechtstreeks gekoppeld is met hun data. Zo ziet de bezoeker altijd adequate en de meest actuele informatie, smeermiddelenadviezen, productinformatie, foto’s, veiligheidsinformatiebladen en voorraad.”

Overweg is naast olieleverancier volgens Ten Hove zeer vooruitstrevend en slaat zijn vleugels uit op internet. “Hierom was het een hele logische stap om in deze pilotfase met Bram om de tafel te gaan zitten en samen na te denken over de mogelijkheden en de ontwikkeling van de koppeling. Voor Kroon-Oil is dit een hele belangrijke stap, er is niemand die op deze manier data kan aanleveren en we verwachten hier in de toekomst dan ook veel van.”

Overweg Olie levert zowel aan bedrijven als particulieren. Ten Hove: “Dit is voor ons een belangrijk bijkomend voordeel, want wij leveren alleen maar aan bedrijven en niet aan particulieren. Daar hebben we partners voor nodig.”

Tien jaar betrouwbaar zakendoen

Op het nieuwe bestel- en informatie-portal kunnen Nederlandse en Belgische ondernemers én particulieren op basis van kenteken of ‘slim zoeken’ vinden welke olie er in een specifiek voertuig hoort. “Dit geldt voor oude, moderne en nieuwe voertuigen”, aldus Overweg. “Zodra Kroon-Oil een wijziging of aanvulling doet, krijgen onze klanten de meest actuele informatie te zien. Ook kunnen ze in de portal hun gemaakte afspraken over hoeveelheden van 1 liter tot en met bulk, orderhistorie en facturen bekijken.” Kroon-Oil en Overweg Olie doen al tien jaar betrouwbaar zaken met elkaar. “Wij hebben verstand van Kroon-Oil. Kroon-Oil levert topkwaliteit, geven veel ondersteuning, hebben hun distributie goed voor elkaar en zorgen dat wij onze klanten goed kunnen bedienen.”

Andere belangrijke redenen voor Overweg Olie om alleen met Kroon-Oil samen te werken, is dat het een innovatief bedrijf is. Overweg: “Bijvoorbeeld met de 20-liter Bag-In-Box (BiB) verpakking. Dat is een milieuvriendelijk alternatief voor de oude kunststof 20-liter vaten. Ze schenken beter, zijn bijna helemaal recyclebaar en reduceren afvalstromen aanzienlijk. Ook heeft Kroon-Oil de Powerflush ontwikkelt om automatische versnellingsbakken te spoelen. Dat soort ontwikkelingen vinden wij interessant, Kroon-Oil loopt wat ontwikkelingen betreft voorop in de markt. Ze verzinnen constant nieuwe dingen en dat is de reden dat ik heel graag met Kroon-Oil samenwerk.”

Vertrouwen in de toekomst

Overweg blikt tevreden terug op het jubileum van zijn onderneming. “We bestaan nu tien jaar en we zijn van een nieuweling al vrij snel onze positie hebben weten te verwerven hier in de regio Salland, Twente en Gelderland.”

De laatste vijf jaar opereert Overweg Olie steeds meer landelijk, maar ook steeds meer in België. “De klant kan vandaag bestellen en morgen heeft hij zijn bestelling in huis. Dat is voor klanten ontzettend belangrijk. En ze kunnen bij ons vanaf 1 liter bestellen. Daar zit onze kracht, we kijken daarom dan ook vol vertrouwen uit naar de toekomst.”

www.overwegolie.nl

Dit bericht delen?