Category: Onderdelen

PartsPoint versterkt landelijke dekking met overname Gebr. Ferwerda

Gebr. Ferwerda BV wordt overgenomen door Alliance Automotive Group Benelux en geïntegreerd in dochteronderneming PartsPoint. Gebr. Ferwerda bestaat uit negen vestigingen met ruim 90 jaar ervaring in de automotive aftermarket maar ook in land- en scheepsbouw.

Met deze overname door de wereldwijde marktleider in de automotive aftermarket willen de huidige eigenaren Jan William van Dort en Ida van Dort de toekomst van de bedrijven waarborgen en meer continuïteit bieden aan hun klanten.

Begrip in het Noorden

De negen nieuwe vestigingen zijn een enorme aanwinst voor Alliance Automotive Group Benelux. Ferwerda is een begrip in het Noorden, met name in Friesland waar het familiebedrijf in 1931 in Dokkum begonnen is. Door de jaren heen is het netwerk uitgebreid naar Overijssel, Drenthe en Gelderland. Men zocht een sterke partner om de groei te behouden en een sterker aandeel te vertegenwoordigen op deze competitieve markt. Voor PartsPoint wordt de positie in het Noorden door deze overname verder versterkt. Met name door de vestigingen in Sneek en Dokkum waar nog geen PartsPoint vestiging aanwezig is.

Sterke partner zijn en blijven

Jan William van Dort en zus Ida van Dort zullen betrokken blijven bij de onderneming en er op toezien dat de gehele overname in goede banen verloopt. “We zijn trots op het 90-jarig bestaande familiebedrijf welke al jaren een gerenommeerde naam heeft. In deze dynamische markt, waarin ontwikkelingen en veranderingen elkaar snel opvolgen, wil je een sterke partner zijn en blijven voor het autobedrijf van de toekomst. Je aansluiten bij een sterke internationale partij, lijkt ons het beste voor onze medewerkers en onze klanten. De beslissing tot overname is dan ook heel bewust genomen.”

Rob Visser, Director Network bij AAGB: “We zijn erg blij dat Ferwerda aan boord komt bij PartsPoint. Een fantastische toevoeging in het noorden aan onze groep. Wij versterken hier onze positie in de noordelijke provincies dan ook fors. Ook in Ede en Zwolle krijgen wij een mooie uitbreiding. Deze integratie komt daarbij ook precies op het juiste moment, want deze maand is de rebranding van het PartsPoint netwerk (voorheen Brezan, Dabeko en Staadegaard/TC) afgerond”.

www.partspoint.nl

Dit bericht delen?