Category: Banden & wielen

Plan-IT en DBB optimaliseren samenwerking

Er is een verbeterde interface gebouwd tussen Plan-IT en DBB. Bandenwisselafspraken kunnen hierdoor rechtstreeks in DBB worden vastgelegd vanuit Plan-IT. Ook het afroepen van banden uit opslag wordt hierin gefaciliteerd. Hiermee kunnen dealerbedrijven de nodige tijd besparen in het bandenwisselseizoen. JDS en Direct Access stellen de koppeling gratis aan hun gebruikers ter beschikking.

JDS en Direct Access hebben een verbeterde API opgeleverd tussen het digitale plansysteem Plan-IT van JDS en de Dealer Banden Beheer (DBB) applicatie van Direct Access. Het is hierdoor onder andere mogelijk geworden om de koppeling Plan-ITDBB te gebruiken naast een eventuele koppeling tussen DMS en DBB.

Automatische check bandenwissel

Als er een werkplaatsafspraak wordt ingepland in Plan-IT, dan wordt er nu op de achtergrond automatisch in DBB gekeken of de betreffende auto op zomer- of op winterbanden staat. Staat een auto in bijvoorbeeld de maand november op zomerbanden, dan zal Plan-IT vragen of er een bandenwissel moet worden gepland. De plandatum wordt dan gelijk in DBB gezet en via de koppeling kan een gewenste leverdatum voor de bandenset in opslag worden ingesteld. DBB zorgt er vervolgens voor dat er een aanleveropdracht naar het betreffende bandenhotel wordt gestuurd. Als er banden moeten worden vervangen van een auto van een leasemaatschappij die met herinzet van goede gebruikte banden werkt, dan kunnen die ook tegelijkertijd worden gereserveerd en afgeroepen.

www.plan-it.nl

Dit bericht delen?