Category: Werkplaats

SP Tools: innovatie die werkt

SP Tools onderscheidt zich al jaren met even innovatieve als goed betaalbare gereedschappen. Het Australische merk slaagt er opvallend vaak in om veelgebruikt handgereedschap naar een volgend level te tillen. Met state-of-art techniek helpt SP Tools de techneut in de werkplaats om beter, sneller én met meer plezier te werken.

Een schot in de roos is de nieuwe SP Tools 81133 18v slagmoersleutel. Zeker na een YouTube vlog van de Amerikaan ‘Rustbelt Mechanic’ steeg de vraag drastisch. In zijn video bleef het Australische accugereedschap glansrijk overeind in een direct vergelijk met grote concurrenten Milwakee en Snap-On.

Heel licht en buitengewone prestaties
En dat terwijl de SP Tools slagmoersleutel bijna 50% lichter is. De 18V machine weegt slechts 1,9 kg. Dankzij de hoogwaardige motor en overbrenging is evenveel of zelfs meer kracht beschikbaar; tot wel 970 Nm (!) bij 2200 toeren. Meer dan genoeg om bijvoorbeeld zonder een centje pijn wielen te wisselen bij iedere auto.

Ook zo’n kleine krachtpatser is de SP Tools SP61073, de nieuwe compacte starthulp in een behuizing van slechts 18 x 12 x 4,5 cm. Bij een vergelijk met drie concurrerende jumpstarters kreeg de SP Tools starter als enige een V10 diesel pick up weer tot leven, waarbij de accuspanning was gedaald tot 5,06 V! Je vindt ook deze test op YouTube.

De buitengewone prestaties zijn te danken aan de modernste technologie, wat zorgt voor een vermogen van 336wh en een piek vermogen van 1600A. Dankzij de capaciteit van 28000 MAh is zo’n grote dieselmotor met hoge compressie uit de vergelijkingstest meerdere keren opnieuw te starten. En daarmee vrijwel iedere andere verbrandingsmotor.

Multifunctioneel
De SP Tools jumpstarter is ook nog multifunctioneel inzetbaar als lader voor laptops en telefoons, tablets enz. De kleine krachtpatser is tijdelijk verkrijgbaar tegen een speciale actieprijs van € 249 euro (ex BTW).

Vast ook heel herkenbaar voor monteurs: de frustrerende worsteling met bouten of moeren die muurvast zitten. SP Tools heeft haar inductieheater verder doorontwikkeld met als resultaat de kersverse SP Tools SPIH-10 inductieheater. Met dank aan een vermogen van 1700 watt is deze in staat om meer dan 800 graden warmte in te brengen. Hitte kan je redden als bijvoorbeeld de moeren van stuurstangen weigeren los te gaan.

De Australiërs leveren hun inductieheater met verschillende eindstukken, waaronder een flexi wire van 80 cm. Rondom hitte brengen in een moer of uitlaatdeel is met de flexi wire een fluitje van een cent: eromheen wikkelen, aansluiten en afregelen op de gewenste temperatuur. Zo win je ieder duel..

www.sptoolseurope.com

Dit bericht delen?