Category: Onderdelen

State-of-the-art centraal distributiecentrum voor LKQ Fource

Eind 2020 werd de bouw van het nieuwe state-of-the-art centrale distributiecentrum van LKQ Fource on Berkel en Rodenrijs afgerond door Heembouw Bedrijfsruimten. Het moderne, 50.000 m² grote CDC werd na een bouwperiode van ongeveer een jaar aan LKQ Fource opgeleverd. 

Het nieuwe distributiecentrum speelt een belangrijke rol in het ondersteunen van de Europese logistieke voetafdruk van LKQ Europe. 

Maar liefst 50.000 m²

Het centrale distributiecentrum combineert de activiteiten van vier verschillende distributiecentra van LKQ Fource. Het gebouw heeft een oppervlakte van meer dan 50.000 m², waarvan 2.500 m² voor kantoren en 49.000 m² voor magazijnruimte. Er kunnen meer dan 130.000 SKU’s worden opgeslagen en er zijn 56 laadstations beschikbaar. Voor het orderpicken wordt gebruik gemaakt van een volledig geautomatiseerd shuttle systeem van TGW Systems. Deze nieuwste technologie op het gebied van mechanisatie wordt gecombineerd met traditionele magazijnen. 

Producten nog sneller bij de klant

Samen zorgt dit ervoor dat LKQ Fource haar dienstverlening naar een nog hoger niveau kan brengen. Dit sluit naadloos aan bij de missie van LKQ Fource; Partner voor nu en in de toekomst, voor zowel klant als medewerkers. “Onze producten komen nu nog sneller bij onze klanten, dat is het uiteindelijke doel. Met deze combinatie van technieken kunnen we echt het verschil maken”, zegt Sales Directeur Johan van der Hoeven. “Ik vind het geweldig dat we als organisatie deze stap zetten. We willen voorop blijven lopen en met dit CDC kunnen we dat zeker bereiken”.

www.fource.nl

Dit bericht delen?