Category: Onderdelen

TÜV NORD: VARTA® vrachtwagen-accu bespaart brandstof

VARTA®, een merk van de toonaangevende accufabrikant Clarios, kan aanzienlijk bijdragen aan brandstofbesparing met de vrachtwagen-accu VARTA ProMotive AGM. Dit is nu bevestigd door de Duitse audit- en certificatieorganisatie TÜV Nord.

Om het besparingspotentieel te valideren heeft TÜV een VARTA ProMotive AGM met een conventionele ProMotive SHD vergeleken en simuleerden ze de wekelijkse rustperiodes. Het resultaat toont aan dat logistieke bedrijven veel geld kunnen besparen en de belasting van het milieu aanzienlijk kunnen verminderen met de AGM-accu.

Enorm besparingspotentieel

Truckchauffeurs in het langeafstandsvervoer brengen meestal veel tijd door in de cabine van hun voertuig. De startaccu’s in het voertuig leveren vervolgens stroom voor allerlei apparaten, van het aircosysteem tot de koelkast en de verlichting. Omdat conventionele accu’s echter vermogen verliezen wanneer ze diep ontladen zijn, dient de motor steeds opnieuw te worden gestart om de accu tussendoor weer op te laden. TÜV Nord heeft vastgesteld dat een motor met een conventionele accu gemiddeld drie uur en 40 minuten moet draaien tijdens een pauze van 48 uur. Dit verbruikt meer dan elf liter brandstof en produceert meer dan 28 kilo CO2-uitstoot. Met de VARTA ProMotive AGM daarentegen hoeft de motor maar één uur te draaien. Dit bespaart €14,42 brandstofkosten en 20,83 kilo CO2-uitstoot volgens de validatie van de TÜV. Met een gemiddeld verbruik van drie liter resulteert dit in een besparingspotentieel tot 400 liter brandstof en 1 ton CO2-uitstoot per 50 weken per jaar voor een vrachtwagen voor langeafstandsvervoer.

www.clarios.com

Dit bericht delen?