Category: Banden & wielen

Uitstekende prestaties op glad wegdek voor Bridgestone Blizzak LM005

Bridgestone vernieuwt zijn premium assortiment Blizzak winterbanden. Met een uniek profielpatroon en Bridgestone’s state-of-the-art Nano Pro-tech compound geeft de Bridgestone Blizzak LM005 bestuurders volgens de fabrikant uitzonderlijke controle en veiligheid, zelfs in uitdagende omstandigheden.

Op alles voorbereid

De winters in Europa worden steeds onvoorspelbaarder en dit leidt tot uitdagende omstandigheden op de weg. Bij slecht weer hebben bestuurders bijvoorbeeld vaak moeite met het behouden van een veilige remafstand. Maar ook routinematige handelingen, zoals bergopwaarts rijden, worden in sneeuw en ijs moeilijker en verraderlijker. In zulke situaties zijn de prestaties van een autoband, het enige deel van het voertuig dat het wegdek raakt, des te belangrijker.

Daarom ontwikkelde Bridgestone de Blizzak LM005. Voor de ontwikkeling van deze band werd een grootschalig onderzoek uitgevoerd onder 20.000 bestuurders in heel Europa. De verwachtingen en uitdagingen van deze chauffeurs vormden de basis bij de ontwikkeling van de band. Met de nieuwe Blizzak LM005 kunnen bestuurders voortaan veilig en gecontroleerd de weg op in uiteenlopende winterse weersomstandigheden.

Getest door TÜV SÜD

Net als Bridgestone’s zomertouringband Turanza T005 werd ook de Blizzak LM005 bekroond met de beste prestaties op het gebied van remmen en grip op nat wegdek. De Blizzak LM005-band is getest door TÜV SÜD en heeft de tweede plaats behaald voor sneeuwremmen, sneeuwtractie en remprestaties op ijs. Daarnaast is de Blizzak LM005 de hoogst gewaardeerde winterband voor remmen op nat wegdek en bochtenwerk. Bovendien is het de eerste winterband met een EU Label A in grip op nat wegdek voor zijn volledige gamma.

Dynamisch ontwerp, uitmuntende controle

De prestaties van de Bridgestone Blizzak LM005 zijn het resultaat van de nieuwste bandentechnologie, met een state-of-the-art synergie tussen compoundmaterialen en loopvlakontwerp die de grip op het wegdek verbetert. De band is gemaakt van Bridgestone’s Nano Pro-tech™ compound met een hoog silicagehalte voor betere prestaties op nat en besneeuwd wegdek. De silica zorgt ervoor dat de band zelfs bij zeer lage temperaturen zacht blijft, wat zorgt voor maximale tractie.

Ook is het profiel zo ontworpen dat het alle soorten winterse omstandigheden aankan. Zo heeft de band extra dwarsgroeven in het profiel die de grip op sneeuw en ijs verbeteren en is de contactdruk van de schouderblokken bij het remmen geoptimaliseerd. Daarnaast bevat het midden van het loopvlakpatroon een grotere ruimte voor waterafvoer en sneeuwopvang en verbetert een zigzagpatroon de hechting tussen de sneeuw in de groeven en de sneeuw op de weg. Bij de grotere bandenmaten worden lengtegroeven gebruikt om de waterafvoer te maximaliseren.

Grote beschikbaarheid

De Bridgestone Blizzak LM005, voorzien van 3PMSF en M+S markeringen, komt in de loop van 2019 beschikbaar in maar liefst 116 maten (van 14” tot 22”). In 2020 volgen nog 40 maten. Dit assortiment dekt 92% van de markt en 90% van de grote velgafmetingen van 17” en hoger. 24 populaire maten worden ook voorzien van Bridgestone’s unieke DriveGuard Run-Flat technologie (RFT). Hiermee kunnen bestuurders veilig 80 km afleggen met 80 km/u wanneer de band schade oploopt.

www.bridgestone.eu

Dit bericht delen?