Category: Banden

Bridgestone lanceert de Turanza T005 premium touringband

Bridgestone introduceert de Turanza T005 premium touringband tijdens een pan-Europees lanceringsevenement in Griekenland. De Turanza T005 – ontwikkeld en geproduceerd in Europa – biedt uitstekende prestaties en een laag brandstofverbruik, in combinatie met veel kilometers. Bestuurders beschikken op deze manier over de volledige controle in uitdagende dagelijkse situaties, met name op regenachtige dagen.

De Bridgestone Turanza T005 zal vanaf januari 2018 beschikbaar zijn met een ruime keuze aan types op de Europese vervangende bandenmarkt en zal de huidige T001 EVO vervangen. Deze serie van de Turanza T005 zal in 2019 vrijwel de volledige vraag voor touringbanden dekken, met meer dan 140 maten voor 14” tot 21” velgen. Tegelijkertijd zal Bridgestone haar serie aan touringbanden vereenvoudigen, waarbij de Turanza T005 en DriveGuard het complete touringsegment omvatten. De Bridgestone Turanza T005 werd al door de belangrijkste automerken als originele uitrusting gekozen en zal de komende maanden op de weg te zien zijn.

Controle, vooral op een nat wegdek

Jakob Rønsholt, Managing Director, Products and Solutions Strategy bij Bridgestone EMEA geeft aan: “De nieuwe Turanza T005 premium touringband is een kernproduct in de Bridgestone-serie met een uitermate hoge dekking van de vraag. Bij de ontwikkeling ervan werden geen risico’s genomen: We hebben de behoeften van de consument zeer zorgvuldig geanalyseerd en vervolgens een band gemaakt die aan deze verwachtingen voldoet. Bridgestone Turanza T005 geeft bestuurders de.”

Tijdens de ontwikkeling heeft Bridgestone duizenden gebruikers van premiumbanden over heel Europa geïnterviewd om hun behoeften en verwachtingen van een touringband te definiëren en over de uitdagingen die zij in het dagelijks verkeer ondervinden. De conclusies zijn duidelijk: kopers van premiumbanden hebben een band nodig die ervoor zorgt dat ze zich veilig voelen, maar hun rijplezier niet in het geding brengt. Ze willen een band die hen de volle controle geeft in de dagelijkse uitdagende situaties, vooral op regenachtige dagen. En een band die hen ook een grote brandstofefficiëntie en veel kilometers geeft.

De Bridgestone Turanza T005 premium touringband voldoet aan al deze verwachtingen. Het is een band die de volledige controle laat houden onder ongunstige omstandigheden, met name op een nat wegdek, bij het nemen van bochten op de snelweg en onverwacht remmen in het stadsverkeer.

www.bridgestone.nl

Dit bericht delen?