Category: Autonieuws

Volledig nieuwe Toyota GR Supra onthuld

Op de North American International Auto Show (NAIAS) 2019 in Detroit onthult Toyota de volledig nieuwe Toyota GR Supra, de vijfde generatie van Toyota’s legendarische sportauto Supra en het eerste GR-model dat geproduceerd wordt door Toyota GAZOO Racing en wereldwijd leverbaar is.

De nieuwe Toyota GR Supra is een sportauto in zijn puurste vorm, uitgerust met een voorin geplaatste zescilinder lijnmotor met 250 kW/340 pk en achterwielaandrijving. Het maximale koppel bedraagt 500 Nm bij 1.600-4.500 toeren per minuut. De eerste leveringen aan klanten beginnen in oktober 2019 met keus uit twee uitvoeringen, de Legend en Legend Premium. De prijzen starten bij 81.995 euro.  

3,0-liter zescilinder

De nieuwe Toyota GR Supra is voorzien van een 3,0-liter zescilinder-in-lijn, uitgerust met een twin-scroll turbo en gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie. De GR Supra trakteert zijn bestuurder op veel koppel, ongeacht de snelheid waarmee gereden wordt. Dankzij de sportieve combinatie van een korte wielbasis, grote spoorbreedte, laag gewicht, extra stijve carrosserie en een laag zwaartepunt, ervaart de bestuurder een opwindende mix van kracht en wendbaarheid en een uiterst precieze ‘handling’. De GR Supra biedt ongefilterd rijplezier en is in dat opzicht een waardige opvolger van eerdere generaties Supra en hun geestelijke vader, de zeldzame Toyota 2000GT uit eind jaren 60.

Getest door Master Driver Akio Toyoda

Toyota’s raceteam Toyota GAZOO Racing was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de Toyota GR Supra, met name wat de rijeigenschappen betreft. De GR Supra is uitgebreid getest op de Nürburgring. Om er absoluut zeker van te kunnen zijn dat de GR Supra doet wat hij belooft, voelde aan het einde van de ontwikkelingsfase niemand minder dan Toyota topman en Master Driver Akio Toyoda de sportauto aan de tand op dit Duitse circuit. Pas na zijn goedkeuring werd groen licht gegeven. De GR Supra wordt door Toyota GAZOO Racing geproduceerd in Graz, Oostenrijk. 

Beter dan ooit
Akio Toyoda: “Om een Master Driver te kunnen worden, heb ik uren in een oudere Supra op de Nürburgring geracet. De Supra is als een oude vriend voor me. De auto heeft een speciaal plekje in mijn hart. Terwijl andere merken hun nieuwste prototypes aan het testen waren, reed ik mijn rondjes in een auto die niet meer in productie is. Er waren zelfs nog geen plannen voor een nieuwe Supra! Maar net als zoveel andere fans wilde ik dat de Supra zou terugkeren. Dat is begonnen met het testen op de Nürburgring. Ik durf te stellen dat de Supra beter rijdt dan ooit en nog meer rijplezier biedt.”

Dit bericht delen?