Category: Banden & wielen

Vredestein introduceert nieuwe serie Ultrac-zomerbanden

Vredestein heeft een nieuwe serie Ultrac-zomerbanden geïntroduceerd. Deze leveren volgens de bandenfabrikant de beste prestaties in hun klasse op zowel nat als droog wegdek. 

De nieuwe Ultrac-band is met de focus op veiligheid en comfort ontwikkeld door het R&D-centrum van Apollo Tyres in Enschede en is leverbaar in maten van 15 tot 18 inch. Dat maakt deze band ideaal is voor een breed scala aan gezinsauto’s en compacte auto’s.

Verbeterde bandconstructie

Naast de karakteristieke aantrekkelijke uitstraling van Vredestein zorgt de gloednieuwe Ultrac-bandenserie voor een ongeëvenaard rijgedrag, ook in bochten en bij hoge snelheden, met 15% betere prestaties op nat en droog wegdek ten opzichte van zijn voorganger. Dit is het resultaat van een verbeterde bandconstructie met een meer vierkant contactvlak, een stijver loopvlakpatroon en een middenrib met parabolische dwarsgroeven, die de stuurrespons en precisie verbeteren voor een veilige en dynamische rijervaring. Bovendien zorgt de 5% betere rolweerstand van de band voor een lager brandstofverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

Het innovatieve R&D-team van Vredestein maakte gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van compounds voor 10% betere remprestaties in vergelijking met zijn voorganger op droge en natte ondergronden. De nieuwe Ultrac-band bevat namelijk 50% meer unieke, tractieverhogende silica- en harscompounds, in combinatie met multifunctionele polymeren. 

Comfort was een prioriteit voor Vredestein en het bedrijf wilde de rijbeleving optimaliseren. De schokabsorptie is verbeterd door een lagere hielvulstrookhoogte, een geoptimaliseerde wangconstructie en een grotere flexzone voor een stillere rit. Voorts is de profielafstand van de band geoptimaliseerd bij verschillende banddiameters om het akoestische comfort te verhogen. 

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?