Category: Banden

Vredestein introduceert nieuwe Wintrac Pro

Apollo Vredestein heeft een gloednieuwe Vredestein-winterband met zeer hoge prestaties geïntroduceerd. De Vredestein Wintrac Pro werd onthuld tijdens een speciaal productintroductie-evenement op The Tire Cologne en zal zorgen voor ongeëvenaarde winterprestaties voor auto’s met het grootste vermogen.

De Vredestein Wintrac Pro voorziet in de groeiende vraag in het segment voor banden met zeer hoge prestaties van 17 inch en groter. De nieuwe winterband doet geen concessies op het gebied van prestaties. Hij zorgt voor maximale grip in bochten, een korte remweg op natte wegen en geweldige rijeigenschappen, zelfs bij hoge snelheden. De Wintrac Pro is verkrijgbaar met snelheidsaanduiding Y, waardoor hij geschikt is voor gebruik bij snelheden tot 300 km/h, en in een groot aantal maten. De band combineert een aantrekkelijk ontwerp (gemaakt in samenwerking met Giugiaro) met geavanceerde technologie.

Nieuwe generatie compounds

Hoewel deze band voor Vredestein een nieuwe evolutie inluidt op het gebied van structuur en constructie, is zijn grootste innovatie op het gebied van de gebruikte materialen. Het unieke gebruik van harsen met hoog siliciumgehalte in het loopvlakmateriaal garandeert de best mogelijke rij- en remeigenschappen op sneeuw en een natte oppervlakken.

Het loopvlak van de Wintrac Pro is ook voorzien van een nieuw ontwerp van de lamellen en groeven. Centrale groeven en schouderlamellen zijn onder scherpe hoeken geplaatst, voor de best mogelijke rijeigenschappen op sneeuw, terwijl de horizontale lamellen in het midden zorgen voor uitstekende remeigenschappen en acceleratie. Het lange en ovale contactoppervlak verbetert de waterafvoer van het loopvlak, voor betere prestaties op natte oppervlakken. Dit resulteert in een directe stuurrespons en uitgebalanceerd bochtgedrag.

Topprestaties

De nieuwe innovaties vereisten een lange periode van simulaties en uitgebreide laboratoriumtests en buitentests in de winter. Apollo Vredestein streefde naar een band die niet alleen is bewezen op de tekentafel, maar ook op de weg. Intern onderzoek leverde indrukwekkende resultaten op, met een verbetering van de rijeigenschappen met meer dan 15% op sneeuw en 10% bij nat remmen ten opzichte van de toch al indrukwekkende voorganger van de Wintrac Pro, de Wintrac Xtreme S. Hieruit bleek dat de Wintrac Pro prestaties levert die behoren tot de top van het segment voor zeer hoge prestaties.

De selectie van de eerste reeks maten is gebaseerd op auto’s zoals de gloednieuwe Audi A6, de BMW 5-serie, de Volvo V90, de Mercedes C-klasse, en Porsche, Tesla en andere topmerken. De Wintrac Pro is momenteel verkrijgbaar in 30 van de 35 geplande maten; de andere vijf maten volgen naar verwachting binnenkort. Later zal de reeks worden uitgebreid tot meer dan 100 maten.

traditional.apollotyres.com/nl-nl/

Dit bericht delen?