Category: Banden & wielen

Vredestein Quatrac 5 beste all-season band

Het toonaangevende vakblad Auto Bild Allrad heeft haar jaarlijkse test van all-season banden gepubliceerd. Na zeven modellen van de maat 235/55 R19 te hebben vergeleken, kwam Quatrac 5 van Vredestein als winnaar uit de bus met de score ‘voorbeeldig’. Het was ook de enige band in de test die geen directe zwakke punten bleek te hebben.

Bestuurders die geen zin hebben om hun auto’s elke lente en herfst naar de garage te brengen, kunnen kiezen voor all-season banden in plaats van specifieke winter- en zomermodellen. Maar zoals het artikel in Auto Bild Allrad onderstreept, moeten ze nog steeds prioriteiten stellen: winterprestaties, vergelijkbaar met die van de juiste winterbanden, of grip op de weg in de zomer, vergelijkbaar met die van speciale zomerbanden.

Vier tests

De auteurs hebben de zeven bandenmodellen aan vier tests onderworpen, elk in drie verschillende categorieën: sneeuw (tractie, remmen, rijgedrag en slalom), nat wegdek (aquaplaning, rijgedrag, bochten en remmen) en droog wegdek (rijgedrag, remmen, lawaai en rolweerstand). Aan de resultaten van elke test werd een gewicht toegekend en de eindbeoordeling was gebaseerd op de score hiervan.

Auto Bild beschreef de Quatrac 5 als een “uitstekende all-season band met de beste rijeigenschappen onder alle weersomstandigheden, een goede balans en nauwkeurige manoeuvreerbaarheid, korte remafstanden onder natte omstandigheden en bij sneeuw, en een goede prijs-kwaliteitverhouding”. Auto Bild gaf ook aan dat de Quatrac 5 de beste balans heeft tussen zomer- en winterprestaties en wijst erop dat “hij in geen enkel seizoen echte zwakke punten vertoont”.

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?