Category: Banden & wielen

Vredestein Quatrac Pro unieke all-season band

Apollo Vredestein versterkt met de introductie van een gloednieuwe all-season band, de Vredestein Quatrac Pro, zijn positie in het all-season segment in Europa. Dit is de eerste all-season band die speciaal is ontworpen voor het ultra-high performance-segment (UHP) en auto’s zoals de Alfa Romeo Stelvio, Volvo XC90 en de BMW 5-serie. De Quatrac Pro is momenteel de enige all-season band in Europa die verkrijgbaar is in de maten van 17 tot 21 inch.

De nieuwe Quatrac Pro is ontwikkeld met meer dan 26 jaar all-season ervaring en biedt de prestaties die vereist zijn voor auto’s die zeer hoge prestaties leveren. De nieuwe all-season band biedt superieur rijgedrag en korte remafstanden zowel in droge als natte omstandigheden. Bovendien hoeven autobezitters in dit segment de banden niet per seizoen te wisselen. De Quatrac Pro garandeert zelfs bij onverwachte weersveranderingen veiligheid. Het nieuwe model biedt meer dan 10% betere grip op nat wegdek en 5% beter rijgedrag in sneeuw. Net als andere Vredestein-banden is de Quatrac Pro ontworpen door Italdesign Giugiaro, waarmee de band een premium uiterlijk heeft dat even indrukwekkend is als zijn prestaties.

Prestatiegerichte constructie en materiaalontwerp
De geavanceerde technologie die in de Quatrac Pro is geïntegreerd omvat bredere lengtegroeven gecombineerd met uitlopende groeven in de schouder. Dat zorgt voor verbeterde waterafvoer en veiligheid op nat wegdek, zelfs bij hoge snelheden. Bovendien bieden bredere middenribben de optimale stuurgevoeligheid en beheersbaarheid die nodig zijn voor auto’s die zeer hoge prestaties leveren.

Unieke maten
Met de introductie van Quatrac Pro neemt Vredestein een belangrijke positie in het all-season segment in met het grootste aantal beschikbare maten op de Europese markt. De nieuwe all-season band is vanaf 1 april 2019 verkrijgbaar in 50 maten, waarvan 29 met de Y-snelheidsaanduiding (snelheden tot 300 km/h). Veertien maten zijn absoluut uniek in het all-season segment, waaronder de 315/35 R20 gemonteerd op een BMW X5 (achterwiel).

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?