Category: Banden & wielen

Vredestein Quatrac weer de beste in allseason-bandentest

De Quatrac-allseason-band van Vredestein werd eerder dit jaar geïntroduceerd en blijft indruk maken op de testchauffeurs van de belangrijkste autotijdschriften. De nieuwste uitstekende beoordelingen zijn gegeven in de prestigieuze jaarlijkse bandentest van Auto Bild Allrad. De Quatrac was een van de twee winnaars van de elf geteste modellen. Hieronder vielen banden van de meeste grote producenten. De band werd op vele gebieden aangemerkt als navolgenswaardig en kreeg de hoogste of op een na hoogste beoordeling in elk van de veertien testcategorieën.

Vredestein is al vroeg begonnen met allseason-banden en heeft nu bijna drie decennia ervaring in dit specialistische domein. Het werd in oktober 2019 door Auto Bild (zusteruitgave van Auto Bild Allrad), uitgeroepen tot ‘All-Season Manufacturer of the Year’, niet in de laatste plaats dankzij het succes van het Quatrac Pro-model voor premium performance-voertuigen. De nieuwe Quatrac werd eerder in 2020 geïntroduceerd en werd ook zeer goed ontvangen. De band eindigde als tweede van de 32 kandidaten in de jaarlijkse bandentest van Auto Bild in 2020.

Goede prestaties op nat en droog wegdek
In het artikel naar aanleiding van de test, wees Auto Bild Allrad op de aanzienlijke voordelen die allseason-banden kunnen hebben doordat u het gedoe en de kosten van het wisselen van zomer- en winterbanden twee keer per jaar kunt voorkomen, maar ook op het belang om ervoor te zorgen dat de banden voldoen aan de strenge eisen in Europa. De auteurs onderstrepen dat de testresultaten van het tijdschrift illustreren hoe vergevorderd de toonaangevende allseason-banden zijn. Als voorbeeld geven ze de uitstekende prestaties van de Vredestein Quatrac op zowel droge als natte ondergronden, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties op sneeuw.

Een uitzonderlijke band
De test bestond uit veertien categorieën in de groepen ‘snow’ (sneeuw), ‘wet’ (nat) en ‘dry’ (droog). Net als in de voorgaande jaren werden de sneeuwtests van Auto Bild Allrad uitgevoerd in een grote testhal boven de poolcirkel in Ivalo, Finland. In de laatste evaluatie werd de Vredestein Quatrac beschreven als een “uitzonderlijke allseason-band met indrukwekkende kwaliteiten op sneeuw en ijs, uitstekende vermindering van aquaplaning, nauwkeurig rijgedrag op natte en droge ondergronden, korte droge remafstanden en lage rolweerstand”. Dit is opnieuw een compliment voor een uitzonderlijke band met uitstekende technische kwaliteiten.

www.vredestein.nl

Dit bericht delen?