Category: Werkplaats

WinCar en VentaVid integreren video in digitale werkorder

Automotive IT-specialist Reynolds & Reynolds en VentaVid hebben video in de Digitale Werkorder van WinCar geïntegreerd. Dankzij deze koppeling worden videoboodschappen automatisch voorzien van offertes bij meerwerkzaamheden. De VentaVid integratie wordt reeds door een aantal autobedrijven, waaronder dealers met de Ford Video Check, succesvol gebruikt.

Digitale werkorders maken bedrijfsprocessen efficiënter en video maximaliseert transparantie naar de klant. De combinatie van de twee zorgt dat deze processen nog efficiënter verlopen en dat het vertrouwen van de klant in het autobedrijf toeneemt.

Meer vertrouwen en reparaties

Volgens Kees Oldenhage van VentaVid speelt er ook nog een andere trend in de autobranche. “Consumenten nemen steeds vaker meer van de monteur aan dan van de commerciële servicemanager achter de balie. Dankzij video krijgt de klant volledig inzicht in de noodzakelijke reparaties en kan met de monteur over zijn schouder meekijken terwijl deze laat zien wat er aan de auto mankeert.”

Paul Koster van Reynolds en Reynolds: ‘De digitale werkorder in WinCar zorgt al jaren voor de transparantie die klanten willen. Alle communicatie rondom het afhandelen van een werkorder verloopt digitaal wat de efficiency uiteraard ten goede komt. Videoboodschappen passen naadloos in dit proces’. De integratie met VentaVid zorgt voor meer transparantie en een professionele indruk. Uiteraard is dit positief voor het vertrouwen in het autobedrijf.  

Video in eigen huisstijl

Autobedrijven kunnen met WinCar en VentaVid eenvoudig en snel in hun eigen huisstijl videoboodschappen versturen. De klant kan op zijn beurt de offerte digitaal goedkeuren, ondertekenen en de factuur na reparatie elektronisch betalen.

www.reyrey.nl

www.ventavid.nl

Dit bericht delen?