Category: Werkplaats

Betaalbare 8 bar hoge druk rookmachine van Rainco

Diagnosespecialist DiagnosES is per direct leverancier van Rainco DXL-550 hoge druk rookmachines. Vergelijkbare rookmachines kosten al snel € 2.500 of meer. DiagnosES levert deze lijn rookmachines voor € 935.

Met de nieuwe Rainco DXL-550 rookmachines kan men zowel lage- als hoge druk leidingsystemen testen. Het apparaat heeft een ingebouwde compressor waardoor men volledig mobiel is. De rookolie van deze machine bevat ook UV vloeistof. Daardoor kan ook de kleinste lekkage opgespoord worden als de rook verdwenen is.

Ingebouwde compressor

Met een rookmachine worden niet alleen lekkages in inlaat- en uitlaatsystemen maar ook lekkage van deur- en raamrubbers en zelfs koplampen zichtbaar. Veel garages hebben al een rooktester die druk op kan bouwen tot ongeveer 0,5 bar. Dat is voor veel voorkomende applicaties voldoende. Maar er komen echter steeds meer auto’s met gedownsizede driecilinder motoren en turboproblemen in de werkplaats die alleen met hoge druk getest kunnen worden. De Rainco Automotive Leak Tester & Locator kan met de ingebouwde compressor zelf hoge druk opbouwen vanaf 0,05 tot maar liefst 8 bar.

DiagnosES geeft 12 maanden garantie op de Rainco rookmachine die wordt geleverd inclusief universele opblaas-adapter en aansluit-adapters voor de meest voorkomende automotive toepassingen. De service en ondersteuning van de rookmachine is in handen van DiagnosES.

www.diagnosexl.nl

Dit bericht delen?