Category: Banden & wielen

Continental lanceert banden gemaakt van gerecycleerde PET-flessen

Continental is de eerste bandenfabrikant die onmiddellijk begint met de volumeproductie van gerecycleerd polyestergaren dat in een nieuw proces wordt verkregen uit PET-plastic flessen. Het nieuwe highperformance materiaal zal eerst worden gebruikt in geselecteerde maten van de PremiumContact 6, EcoContact 6 en AllSeasonContact zomerbanden. Dit vervangt volledig het conventionele polyester in het karkas van de vermelde banden. Voor een set standaardbanden voor personenwagens wordt het materiaal van ongeveer 40 gerecycleerde PET-flessen gebruikt.

“We gebruiken alleen hoogwaardige materialen in onze premium banden. Voortaan horen daar ook polyestergarens van PET-flessen bij, die in een bijzonder efficiënt recyclingproces worden gemaakt. We hebben onze innovatieve ContiRe.Tex technologie in slechts acht maanden naar het productiestadium gebracht. Ik ben trots op ons hele team voor deze opmerkelijke prestatie”, zegt Ferdinand Hoyos, die aan het hoofd staat van de bandenvervangingsactiviteiten van Continental in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).  

Eerste banden met gerecycleerde PET-flessen nu verkrijgbaar

Alle banden met ContiRe.Tex technologie die nu geproduceerd worden in de volgende marktintroductiefase komen uit de Continental bandenfabriek in Lousado, Portugal. Banden met ContiRe.Tex technologie hebben een speciaal logo op de zijwand (“Contains Recycled Material”). Polyestergaren gemaakt van PET wordt al lang gebruikt als materiaal bij de montage van banden voor personenauto’s en lichte vrachtwagens. De textielkoorden absorberen de krachten van de interne druk van de band en blijven dimensioneel stabiel, zelfs bij hoge belasting en temperaturen. Om banden nog energiezuiniger en milieuvriendelijker te maken in productie, gebruik en recycleerbaarheid, doet Continental intensief onderzoek naar alternatieve materialen voor de productie van banden.

Dit bericht delen?