Category: Banden & wielen

Continental SportContact 7: Prestaties en esthetiek in één band

Als het op esthetiek aankomt in de bandensector, ligt de focus vaak automatisch op de velgen. Maar de SportContact 7 van Continental bewijst nu dat banden ook op het vlak van vorm, functie en design uitzonderlijke prestaties kunnen leveren. De nieuwe sportband uit Hannover heeft twee van de meest prestigieuze internationale designprijzen gewonnen – de Red Dot Award: Product Design en de iF DESIGN AWARD.

“We zijn erg blij dat ons sportieve vlaggenschip niet alleen bandenfans heeft weten te overtuigen met zijn prestaties, maar dat designexperts van over de hele wereld ons werk ook hebben erkend met deze prijzen,” aldus een opgetogen Enno Straten, hoofd Strategy, Analytics and Marketing, Replacement Tires EMEA bij Continental. Tijdens de ontwikkeling streefden de ontwerpexperts drie hoofddoelen na: ten eerste, een geloofwaardige “volgende generatie” ontwikkelen voor de lange lijn van succesvolle SportContact banden. Ten tweede moesten de ontwikkelde innovaties op de best mogelijke manier zichtbaar worden gemaakt. En ten derde moest de designtaal afgestemd zijn op die van moderne sportwagens.

Bekroonde Red Dot Award voor productontwerp

In de “zoektocht naar goed design en innovatie” hebben de 48 internationale leden van de 2022 Red Dot-jury elk van de producten die uit 60 landen werden ingezonden voor de Red Dot Award, vakkundig, individueel en uitvoerig beoordeeld: Product Design. Enkel de producten die de deskundigen overtuigden met hun uitmuntende designkwaliteit werden bekroond – waaronder de Continental SportContact 7. Volgens de jury hebben de bekroonde bedrijven met hun inzendingen nieuwe normen gesteld in de designindustrie. Dr. Peter Zec, initiatiefnemer en CEO van Red Dot, zei over de wedstrijd van 2022 het volgende “Dit wedstrijdjaar werd ik vooral getroffen door de uitgesproken creativiteit die uit de bekroonde producten spreekt. Dat er nog steeds ontwerpen zijn die verrassen in vorm en functionaliteit is echt indrukwekkend en prijzenswaardig.”

SportContact 7 zegeviert onder bijna 11.000 inzendingen

De sportieve ultra-high-performance band won dit jaar ook de iF DESIGN AWARD en is daarmee één van de winnaars van het wereldberoemde designlabel. De band werd bekroond in de discipline “Product”, categorie “Auto/Voertuig”. De iF DESIGN AWARD wordt één keer per jaar uitgereikt door ‘s werelds oudste onafhankelijke designinstelling, iF International Forum Design GmbH. De SportContact 7 band maakte vooral indruk op de 132 leden tellende, onafhankelijke, internationale jury van deskundigen door zijn innovatieve vorm en functie. En het aantal kandidaten was groot: de juryleden moesten het begeerde keurmerk toekennen uit bijna 11.000 inzendingen uit 57 landen.

Over de Red Dot Award

De Red Dot Design Award is één van de grootste designwedstrijden ter wereld. In drie disciplines sturen de deelnemers producten, communicatiewerken en merken in, evenals prototypes en concepten. De “Red Dot” award staat internationaal voor goede designkwaliteit. Kijk voor meer informatie op www.red-dot.de.

Dit bericht delen?