Category: Werkplaats

Dometic lanceert nieuwe WAECO ASC 6000-serie

De Dometic Group presenteert zijn geheel nieuwe WAECO ASC 6000-serie: een kosteneffectieve en duurzame oplossing voor airco service. Gebaseerd op een innovatief modulair concept, zijn de nieuwe aircoservicestations wereldwijd de eerste gecertificeerde stations voor gebruik met drie soorten koudemiddel: R134a, R1234yf en R513A. Dometic presenteert ook een slimme wifi-set die werkplaatsen helpt hun serviceactiviteiten te digitaliseren en deel te nemen aan het toekomstgerichte Industry 4.0-initiatief.

Het aantal voertuigen dat is uitgerust met R1234yf-aircosystemen neemt voortdurend toe. Wat begon met personenauto’s, bereikt nu ook vrachtwagens, bussen en landbouwmachines. Veel fabrikanten van bedrijfsvoertuigen stappen over op het meer koolstofarme koudemiddel. Dit brengt nieuwe uitdagingen en marktkansen met zich mee voor aircospecialisten. Dit omdat er een compleet nieuw type serviceapparatuur in dit segment nodig is. Dometic, het bedrijf achter het merk WAECO AirConService, presenteert nu een nieuwe versie van het ASC-assortiment, inclusief oplossingen die geschikt zijn voor alle drie de koudemiddelen in alle soorten voertuigen.

Voordelen van het modulaire concept

De nieuwe WAECO ASC 6000-serviceunits zijn gebaseerd op een innovatief modulair concept en goedgekeurd voor alle typen koudemiddel die momenteel worden gebruikt. Ze zijn met de bijbehorende slangenset en speciale programmering eenvoudig in te stellen voor de betreffende toepassing. Het nieuwe modulaire concept van WAECO biedt aanzienlijke voordelen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid bij de productie en opslag van het apparaat. Het bevat de eerste WAECO Low Emission-oplossing voor R1234yf afgevulde bussen en andere grote koudemiddelvolumes.

WAECO Low Emission verlaagt kosten en emissies

De nieuwe WAECO ASC 6000-serie omvat momenteel standaard Low Emission servicestations voor standaardvolumes (personenauto’s en vrachtwagens) en grotere volumes (bijv. bussen). Het Low Emission-model bereikt een verbluffend koudemiddelterugwinningspercentage van bijna 100%, omdat het ook het koudemiddel terugwint dat anders verloren zou gaan via het gebruikte oliereservoir en de vacuümpomp. Dat betekent meer gerecyclede grondstoffen, minder schadelijke gassen die in de atmosfeer terechtkomen en minder geld verspild aan duur koudemiddel.

Industrie 4.0 – eerste stappen naar een digitale werkplaats

De aircoservicestations van WAECO kunnen met een wifi-set worden geüpgraded. Deze wifi-set kan worden gebruikt om opdrachten vanaf een tablet of smartphone via een draadloze dataverbinding naar het servicestation te sturen of om servicedata te ontvangen voor een handige, papierloze documentatie. Dit helpt de werkplaats om hun activiteiten te digitaliseren en deel te nemen aan het Industry 4.0-programma.

Een andere slimme digitale functie is de database met vulhoeveelheden, die standaard bij alle aircoservicestations van WAECO wordt geleverd. De database bevat specifieke vulhoeveelheden voor alle gangbare voertuigmodellen. Dit maakt het werk in de werkplaats veel eenvoudiger en efficiënter. Er worden regelmatig updates uitgegeven.

www.waeco.com

Dit bericht delen?