Category: Schadeherstel

Duobond®-harssysteem voldoet volledig aan de 1994 voorschriften BS AU 251

Duobond® introduceerde in 1980 als eerste duurzame ruitreparatie in Nederland. Dankzij het gebruik van het gepatenteerde Duobond®-harssysteem is sindsdien veel dure ruitvervanging overbodig geworden. Deze ontwikkeling heeft de schadeherstel branche in staat gesteld haar CO2 voetafdruk aanzienlijk te verkleinen.

De stichting Duurzaam Repareren is de toonaangevende organisatie die gewijd is aan het stimuleren van het milieuvriendelijk repareren en onderhouden van motorvoertuigen. Alleen bedrijven die alle mogelijke kwalitatieve en organisatorische maatregelen hebben genomen om het milieu te ontzien ontvangen deze erkenning. Autoruitherstellers die Duobond producten gebruiken zijn hierdoor ontzorgd. Men weet immers dat de producten akkoord bevonden zijn door de stichting Duurzaam repareren.

Gecertificeerde productie van de UV-hars

Vanaf de beginjaren heeft Duobond® ernaar gestreefd producten te produceren die veilig zijn voor gebruikers, bestuurders en het milieu. De Nederlandse ISO-9001 gecertificeerde productie van de UV-hars is dan ook het waarborg voor gebruikers en bestuurders dat het Duobond®-harssysteem daadwerkelijk constant veilig is voor mens en milieu.

Het Duobond®-harssysteem voldoet volledig aan ECE-Reglement 43 van de “Technische normen voor veiligheidsglas” en is mede getest door TNO, BSI en het Duitse MPA NRW en voldoet aan de BS AU 251:1994 eisen. De hars is o.a. onderscheidend  doordat deze geen gevaaraanduiding conform Europese wetgeving behoeft in de vorm van het Andreas kruis. Duobond®-hars bevat ook geen schadelijk hydroxyethyl(metha)acrylaat. Deze substanties veroorzaken vaak een branderig gevoel aan ogen, huid en ademhalingsorganen. Hiermee voorkomt Duobond®  o.a. het wel bekende “openscheuren van de huid”.

Rensa van Buijten van Glasstech Autoruittechniek (Veenendaal) is de Nederlandse distributeur. Ze begeleidt u graag met al uw vragen over de Duobond® producten. Op aanvraag worden de veiligheidsbladen aangeleverd, zodat ook u comfortabel en gemakkelijk uw diensten kunt verduurzamen.

www.glasstech.nl

Dit bericht delen?