Category: Banden & wielen

Eerste maten Avon AV12 verkrijgbaar bij TTI

Avon fabriceert een innovatief en zeer populair assortiment bestelwagen- en bedrijfsvoertuigenbanden. Banden die uitstekende kilometrageprestaties bieden en daarom van uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding zijn.
Avon’s AV12 is doorontwikkeld op het succes van de AV11 en biedt een 10% betere rolweerstand vergeleken met zijn voorganger. Het brandstofverbruik is verbeterd dankzij o.a. de verminderde rolweerstandsniveau.

Duurzame zijwand
Schade aan de zijwand zorgt er voor dat de banden sneller moeten worden vervangen. Een duurzame zijwand heeft dan ook grote impact op de levensduur van de band en verlaagt de kosten voor vervanging aanzienlijk. Tijdens de ontwikkeling van de AV12 is de technologie en uitgebreide ervaring van Avon in rallybanden gebruikt om een verbeterde duurzame zijwand te creëren met beschermende randen. De zijwand beschikt over een “buffer” die helpt om slijtage te voorkomen en beschadiging te minimaliseren. De “buffer” van de AV12 is 6 millimeter breder dan die van zijn voorganger.

De Avon AV12 heeft een nieuw silica compound, waardoor de band beschikt over uitstekende handling prestaties. Ook is het remmen op nat wegdek met 5% verbeterd in vergelijking met de Avon AV11. De Avon AV12 zal in eerste instantie in 5 maten in 15 en 16 inch verkrijgbaar zijn. Later zullen er nog meer maten volgen.

www.tti.nl

Dit bericht delen?