Category: Banden & wielen

Volop nieuwe ontwikkelingen bij Tyre Trading International

Waar veel bedrijven in Nederland vanwege de corona-crisis op halve kracht draaien, of zelfs helemaal plat liggen, is daar bij Tyre Trading International uit Numansdorp absoluut geen sprake van. Daar volgen de nieuwe ontwikkelingen, zowel als het gaat om het banden programma als de dienstverlening aan detailhandel en garages, elkaar in een hoog tempo op. Wij spraken met de directeur/eigenaar van het bedrijf, Peter-Alexander van t’ Hof.

Van ’t Hof: ‘Je kunt inderdaad wel stellen dat wij de afgelopen tijd niet stil hebben gezeten. Om te beginnen is er veel nieuws te melden over de door ons geleverde bandenmerken als Falken, Sailun, T-Tyre en Tecnica. Falken heeft overigens ook weer uitstekend gepresteerd in recente bandetesten. Verder is de webshop vernieuwd en hebben we onze distributie nog verder verbeterd’.

Bandennieuws

‘De hele range Sailun All Season banden is onlangs weer uitgebreid. De UHP range sportbanden zijn allemaal omgenummerd van een WR-codering naar de hoogwaardigste YR-codering. T-Tyre, dat een complete range voor personenauto’s levert,  is een huismerk van TTI. Het loopt heel goed en de respons van de klanten is zeer positief. Technica is een hoogwaardig merk uit Azië.  Ze komen dit seizoen met een all-season banden in 19”, 20” en zelfs 21”.  En dan wil ik hier ook nog even onze classic range genoemd hebben. Dat is een speciaal programma banden voor youngtimers en oldtimers in 80 verschillende maten van meerdere fabrikanten, ook Amerikaanse banden voor bijvoorbeeld een oude Camaro of Corvette’.  

Nieuwe webshop: zoeken op categorie

De webshop van TTI is helemaal opnieuw gemaakt. Je kunt nu op wel 10 verschillende manieren wat zoeken. Dat is vooral heel makkelijk om speciale producten te vinden. Denk bijvoorbeeld aan Quad-banden, binnenbanden of oldtimer banden.

Regiodistributie uitgebreid

Van ’t Hof: ‘Een belangrijk nieuwtje is dat we het logistieke gebied voor de regiodistributie weer hebben uitgebreid. Het gebied waar we nog dezelfde dag kunnen leveren is nog groter geworden: ‘s morgens bestellen is ’s middags in huis, De orderaanname is overigens ook aangepast. Voor 15.00 u besteld dan wordt alles de volgende dag geleverd. ’s Nachts leveren in een speciale nachtkluis is ook mogelijk. Davanti is een Engels merk waarvoor wij de logistiek doen voor heel Europa. Zij laten hun banden maken in China en hebben bij ons een hal gehuurd en maken gebruik van onze logistiek’.  

Falken Azenis FK510 testwinnaar

Voor de vierde keer op rij heeft een zomerband van Falken de beoordeling “Voorbeeldig” bij de “Grote Auto BILD”-zomerbandentest gehaald. Het topmodel van Falken in het Ultra-High-Performance-segment, AZENIS FK510, behaalde dit jaar opnieuw met de zevende plek een plaats onder de top tien van de geteste zomerbanden. Er werden in totaal 50 zomerprofielen met de maat 245/45R 18 100Y op een BMW van de 5e serie getest. ‘Zomerprofiel met stabiele en stevige rijgedrag kwaliteiten, korte remwegen bij nat weer, een laag geluid buiten de auto, hoog kilometerrendement, zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding’. Dat zijn de sterke punten die de onafhankelijke tester toekende aan de Falken AZENIS FK510.

Falken SN110: nieuw type

De nieuwe Falken Sincera SN110 is een milieuvriendelijk product: de band bespaart energie door zijn lage rolweerstand en biedt een uitstekend afrolcomfort. Tegelijkertijd stelt de band nieuwe normen bij de rijeigenschappen. Zo zorgt hij voor een zeer directe stuurrespons en een korte remweg. Beide factoren bevorderen de veiligheid in het verkeer en die van de inzittenden van het voertuig. De 4D-nanodesigntechnologie die bij de samenstelling van het loopvlak is toegepast biedt opmerkelijke voordelen. De Sincera SN110 is hierdoor duurzaam en robuust. Bij de ontwikkeling werd gebruik gemaakt van supercomputers, die hielpen met simulaties en extrapolaties om de rubbermenging in het nanobereik te optimaliseren. Zo kon een op maat gemaakt rubber worden ontwikkeld dat een goede grip biedt op natte en droge wegen en daarbij zeer goed bestand is tegen slijtage.

Er zijn 49 verschillende formaten van de nieuwe band beschikbaar voor snelheden tot 190 km/u (T) en 210 km/u (H). Met maten variërend van 14 tot 16 inch diameter, doorsneden van 70 tot 45% en bandbreedtes tussen 165 en 215 millimeter, kan een meerderheid van de kleine en compacte auto’s volgens de normen worden uitgerust. Voor hogere belastingen zijn daarbij ook negen maten als XL-band gemarkeerd.  Of het nu gaat om Audi A 1, Alfa Romeo Giulietta, Hyundai i10, Ford B-Max, Fiat 500, Mercedes A-klasse, Mitsubishi i-MIEV, Renault Twingo of Volkswagen Polo – de nieuwe Falken Sincera SN110 is beschikbaar.

Motorbanden weer onder eigen naam

TTI Tyre Trading International blaast het motorbandenspecialisme nieuw leven in maar nu onder eigen naam.  Van ’t Hof: ‘Tot de verkoop van dochteronderneming Motorbandenservice Nederland in 2017 was deze specialist hiervoor verantwoordelijk. Wat betreft motorbanden was het daarna even stil in onze bedrijfshallen. Maar met ingang van dit jaar rollen er weer volop motorbanden over de lopende banden de magazijnen in en uit. TTI voert motorbanden van Bridgestone, Continental, Dunlop, Maxxis, Metzeler, Michelin, Pirelli en Vee Rubber. Omdat de huidige markt als gevolg van nationale en internationale ontwikkelingen heel veel kansen biedt, hebben we besloten ons oude specialisme weer op te pakken. Nu niet met een aparte dochterfirma, maar juist bewust binnen de goed geoliede structuur van TTI. We kunnen uit voorraad leveren, met snelle leveringen en zeer goede aanbiedingen en mogelijkheden voor onze klanten.”

www.tti.nl

Dit bericht delen?