Category: Banden & wielen

Falken Eurowinter HS01: uitstekende grip op glad wegdek

De Falken Eurowinter HS01 is volgens de laatste bandentest door de Austrian Automobile, Motorcycle and Touring Club een van de meest solide winterbanden voor personenwagens op dit moment. Het testveld bestond uit 15 kandidaten die werden getest in de maat 205-55 R16. De winterband van Falken haalde daarin de 6e plaats.

Het oordeel “goed in natte omstandigheden” is vooral relevant voor veiligheidsbewuste bestuurders, aangezien de winter in Midden-Europa gekenmerkt wordt door een relatief hoog aantal regenachtige dagen. Zijn goede grip in natte omstandigheden zorgen ervoor dat kritieke rijsituaties naar de achtergrond verdwijnen.

Goed presteren in winterse omstandigheden

De afgelopen jaren zijn de strenge winters met veel sneeuw en ijs minder frequent geworden. Maar goed presteren in winterse omstandigheden is nog steeds cruciaal voor winterbanden. Op ijs wordt de Falken Eurowinter HS01 net zo positief beoordeeld als de testwinnaars. Een ander sterk punt is het hoge kilometragevermogen dat door goede slijtvastheid kan worden bereikt. “We zijn erg blij met de positieve beoordeling van de Falken Eurowinter HS01 in een zeer competitieve omgeving. Automobilisten zullen de winter veilig doorkomen met onze producten”, zegt Andreas Giese, Senior Manager van Falken Europe GmbH.

De Falken Eurowinter HS01 is verkrijgbaar bij TTI Tyre Trading in meer dan 100 maten in 13 tot 21 inch. De band heeft het snelheidssymbool H, T, V en W. 

www.tti.nl

Dit bericht delen?