Category: Werkplaats

Jifeline maakt Remote Diagnose voor DoIP mogelijk

Als een van de eerste partijen in de markt maakt Jifeline Networks voertuigdiagnose over DoIP mogelijk. Voor Jifeline Networks partners wordt het hierdoor mogelijk om voertuigdiagnose uit te voeren via DoIP.

DoIP is het nieuwe, gestandaardiseerde protocol voor de communicatie tussen voertuig en diagnose-apparatuur, gebaseerd op bestaande internet protocollen. Dankzij een hogere bandbreedte en stabielere verbinding kunnen de Jifeline Networks partners diensten aanbieden die voorheen niet mogelijk waren zoals het uitvoeren van volledige software-updates voor elektronische modules.

Autofabrikanten stappen over

De komende jaren stappen de meeste autofabrikanten over op DoIP. Merken als Volvo, Mercedes en BMW hebben hun nieuwste modellen al van DoIP toegang voorzien. Anderen zoals Jaguar zijn al volledig overgestapt. Veel bestaande diagnose tools kunnen een groot aantal coderingen niet meer uitvoeren op deze voertuigen. De oplossing van Jifeline is voor veel werkplaatsen momenteel dus een van de weinige mogelijkheden om aan deze voertuigen te kunnen werken.

Als eerste wordt Remote Diagnose over DoIP beschikbaar gesteld voor de relevante modellen van Volvo. In de komende maanden zullen andere merken, zoals Jaguar-Land Rover, BMW en Mercedes volgen. De ongeveer 100 Jifeline Networks partners wereldwijd kunnen deze diensten ook aanbieden mits ze de juiste diagnose tools hebben. Bestaande Jifeline J-ReX interfaces en de soortgelijke interfaces van partners zijn al voorzien van de juiste DoIP hardware. Deze krijgen een (automatische) software update waarna de gebruikers hiervan met DoIP aan de slag kunnen.

www.jifeline.com

AutoProf: C120

Dit bericht delen?