Category: Werkplaats

Koppeling Plan-IT en Carmen automotive

De nieuw ontwikkelde koppeling tussen Plan-IT en Carmen automotive maakt het mogelijk om elke werkplaatsafspraak met één handeling in de verschillende systemen van de merkdealer in te plannen. Hiermee wordt verspilling van kostbare tijd voorkomen en zijn er minder repeterende werkzaamheden.  

Het is misschien wel het meest onderschatte probleem voor de werkplaatsplanner: het dubbel, of soms wel driedubbel, moeten registreren van werkplaatsafspraken voor bijvoorbeeld APK, onderhoud en bandenwissel. De oorzaak is de diversiteit aan systemen bij veel dealerbedrijven. Een koppeling waarmee elke werkplaatsafspraak met één handeling in de verschillende systemen wordt ingepland is dan ook zeer welkom.  

Koppeling samen ontwikkeld

“De applicaties voor onze werkplaatsplanningssoftware en de klantcontactsoftware van Carmen automotive liggen in elkaars verlengde”, vertelt Leon Wonnink van Plan-IT. ‘Toen steeds meer gezamenlijke klanten het probleem gingen onderkennen, bleek dit het spreekwoordelijke ‘laatste zetje’ te zijn dat we nodig hadden om aan de slag te gaan met een koppeling. Medio 2018 is daarom besloten om deze samen tot stand te brengen. Nu zijn we zo ver dat we deze koppeling kunnen presenteren aan alle dealerbedrijven in Nederland’.

De koppeling is geschikt voor service adviseurs bij dealerbedrijven (groepen) die een Plan-IT module Werkplaats of hoger gebruiken. Service adviseurs van bedrijven die gebruik maken van Plan-IT en de Carmen portal kunnen de koppeling nu activeren door contact op te nemen met Carmen.

www.carmenautomotive.nl

www.plan-it.nl

Dit bericht delen?