Category: Banden

Michelin Pilot Sport 4 standaard onder nieuwe Alpine A110

Tijdens de Motor Show Genève 2017 heeft Alpine de nieuwe A110 First Edition gepresenteerd. Deze wordt standaard geleverd op MICHELIN Pilot Sport 4 banden in de afmetingen 205/40 ZR 18 (voor) en 235/40 ZR 18 (achter). Alle 1.955 Alpines A110 First Edition die worden geproduceerd, zullen met deze band worden uitgerust.

De Michelin ingenieurs werden door Alpine uitgedaagd een band te ontwikkelen die zou passen bij het karakter van deze nieuwe auto. Daartoe werd een uitgebreid ontwikkelingsproces van twee jaar doorlopen en is meer dan 3.000 kilometer afgelegd op testcircuits zoals het Michelin Technologiecentrum in Ladoux, het Charade circuit in Frankrijk en het Idiada circuit in Spanje.

Hightech band

Pierre Chaput, bandenontwerper bij Michelin, zegt hierover het volgende: “De Alpine ingenieurs hebben ons uitgedaagd om een zeer hightech band te ontwikkelen die perfect was afgestemd op het karakter van hun nieuwe auto. De uitdaging was om een hoge mate van sportiviteit onder extreme omstandigheden te combineren met wendbaarheid van de auto bij dagelijks gebruik.”

Het ontwikkelproces heeft geresulteerd in een speciale versie van de MICHELIN Pilot Sport 4. Het loopvlak is gemaakt van een rubbercompound voor hoge prestaties en de band heeft een speciale aramidegordel. Daarmee wordt geen enkele concessie gedaan aan de andere eigenschappen van de band, die een A-notering heeft voor grip op nat wegdek en een C-notering voor energiezuinigheid. Verder heeft deze MICHELIN Pilot Sport 4 band een zeer verfijnde premium look, die wordt benadrukt door het Premium Touch effect van de markeringen op de zijwand.

www.michelin.com

Dit bericht delen?