Category: Autowas en onderhoud

Nieuwe app van LIQUI MOLY: snelle weg naar de juiste olie

Olie- en additievenspecialist LIQUI MOLY heeft zijn app compleet gereviseerd. Deze geeft aan welke motorolie voor een specifiek voertuig de juiste is. De LIQUI MOLY-app is gratis beschikbaar voor iOS en Android.

De basis van de nieuwe app is de oliewegwijzer. Na invoer van merk, model en motor toont deze welke olie de juiste is. Want olie is tegenwoordig een hooggespecialiseerde, vloeibare reservecomponent, die precies bij de desbetreffende motor moet passen. Verkeerde olie vullen is als het monteren van een verkeerd reserveonderdeel en kan ernstige motorschade tot gevolg hebben. Bovendien levert de app meteen de informatie welke andere bedrijfsvloeistoffen het voertuig nodig heeft. Zoals olie voor transmissie en servobesturing, remvloeistof en antivries voor de koeling.

Praktische hulptool iedere automobilist

Inmiddels is het aantal oliespecificaties dusdanig omvangrijk geworden dat alleen specialisten nog een overzicht hebben. ‘Daarom is de app een uiterst praktische hulptool voor iedere automobilist, die hulpeloos voor een lang schap met de meest uiteenlopende oliën staat of zich in de online-shop de vingers beurs scrolt’, verduidelijkt Harry Hartkorn, hoofd applicatietechniek bij LIQUI MOLY. ‘En voor professionals ruimt de app mogelijke twijfels uit de weg, zowel over het gebruik in de garage als bij de verkoop aan de automobilist’.

Daarnaast toont de app waar LIQUI MOLY verkrijgbaar is, achtergrondkennis over oliën en additieven en noviteiten bij LIQUI MOLY. De app is compleet nieuw ontwikkeld. In vergelijking met de vorige versie is deze slanker uitgevoerd en intuïtiever bedienbaar. De app is gratis verkrijgbaar in Apple’s App-Store en Google’s Play-Store.

Dit bericht delen?