Category: Autowas en onderhoud

Nieuwe strategie LIQUI MOLY in Nederland

Olie- en additievenspecialist LIQUI MOLY verandert van strategie in Nederland. Het bedrijf liet de verkoop van zijn producten eerst over aan onafhankelijke importeurs, maar neemt het heft nu in eigen handen. “Zo kunnen we onze klanten een uitgebreide service bieden en nieuwe klanten werven”, zegt Thomas Sailer, die bij LIQUI MOLY verantwoordelijk is voor de activiteiten in Nederland.

Deze nieuwe strategie betekent dat LIQUI MOLY nu direct met meerdere distributeurs samenwerkt. “Ze zijn onze natuurlijke partners”, aldus Thomas Sailer. “We doen niet direct zaken met garages en werkplaatsen, maar ze profiteren er natuurlijk wel van dat het bestaande assortiment wordt uitgebreid. We willen niet een kleine selectie aanbieden, maar juist alle producten die we in ons assortiment hebben.”


Motorolie, additieven en autochemicaliën
Motorolie en additieven zijn de belangrijkste producten van LIQUI MOLY en worden uitsluitend in Duitsland geproduceerd. LIQUI MOLY biedt verder een assortiment aan autochemicaliën aan dat uitzonderlijk breed is: Autoverzorgings- en onderhoudsproducten, vetten, pasta’s, tectylpasta, materiaal om glas te repareren, het gereedschap en de uitrusting die erbij horen en nog veel meer.

Er zijn twee nieuwe medewerkers aangesteld die gaan zorgen dat niet alleen de productkwaliteit maar ook de service klopt. Jacques Heukers, die hiervoor bij een andere fabrikant van autochemicaliën heeft gewerkt en Sander Pelle, die in zijn vorige baan OEM-onderdelen verkocht. Zij zullen de producten presenteren, trainingen organiseren en werkplaatsen/garagebedrijven van advies voorzien over hoe chemische probleemoplossers nog effectiever kunnen worden gebruikt.

Dit bericht delen?