Category: Banden & wielen

Nieuwe range TECO uitlijnapparatuur

Uitlijnen levert goede en extra omzet voor de werkplaats op. En daarnaast is de klant er ook mee geholpen omdat het overmatige slijtage voorkomt en kan zorgen voor betere werking van ADAS systemen.

Ongeveer 30% van de auto’s die gecontroleerd worden moeten ook echt uitgelijnd worden. Toch wordt deze controle nog niet altijd uitgevoerd. Dit terwijl dit met de juiste apparatuur wel snel en eenvoudig is gecontroleerd.

Teco uitlijnapparatuur 2.0

TECO is als wielservice-specialist binnen de Nexion groep altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen op dit vlak. CBX presenteert van TECO twee nieuwe uitlijnsystemen die gecombineerd worden met de befaamde-in eigen huis geproduceerde HOT klemmen. Op 3D vlak heet het nieuwe uitlijnsysteem de TECO 920. Voor de variant met draadloze meetkoppen aan de wielen komt de TECO 804 Smart in het programma.

Onderscheidend 3D uitlijnsysteem

De TECO 920 is een onderscheidend 3D uitlijnsysteem. Deze unit is voorzien van unieke technieken om onder alle lichtomstandigheden toch een zeer zuivere uitlijnmeting te kunnen garanderen. Diverse filters bij zowel de camera’s als de targets zorgen ervoor dat lichtinval geen hinder veroorzaakt. Ook softwarematig heeft TECO hier een aantal oplossingen voor gemaakt die andere fabrikanten nog niet toepassen.

Ook uniek is dat de TECO 920 ook leverbaar is met een mobiel frame. Hierdoor is de unit niet alleen voor meerdere werkplekken inzetbaar maar is het later ook te gebruiken voor ADAS-kalibraties. De software in de TECO 920 is dan ook voorbereid met software voor het positioneren van de TECO ADAS kalibratie systemen.  

Ruimtewinst met TECO 804 Smart

De TECO 804 Smart is voorzien van dezelfde super betrouwbare meetkoppen als de standaard TECO 804. Het traditionele kabinet heeft plaats gemaakt voor een wandconsole inclusief oplaadstation met daarbij een combi laptop/tablet voor het softwareverloop. Het voordeel is dat het al extreem betrouwbare systeem nu veel compacter wordt.

De nieuwe samenstelling levert dus behoorlijk wat ruimtewinst op, terwijl men de combi laptop/tablet eenvoudig mee kan nemen naar de plek men af wil gaan stellen. Men zet simpelweg het display op de rijbaan neer en kijkt tijdens het stellen heel eenvoudig op het display vanaf de plek waar men staat te sleutelen. Daarbij is, net als bij de TECO 920, de nieuwste uitlijnsoftware ook nog eens voorbereid voor de samenwerking met het TECO ProADAS kalibratiesysteem.

www.cbx-nederland.nl

Dit bericht delen?