Category: Werkplaats

Veel TECO nieuws bij CBX Nederland

TECO is de wielservice-specialist in de Nexion groep. En ze zitten daar zeker niet stil. Men is altijd bezig met nieuwe ontwikkelingen. Een goed voorbeeld daarvan is het TECO EVEREST bandendemontage NO CONTACT concept. Daarnaast is er het nodige nieuws te melden op het gebied van uitlijnsystemen.

Ook al zijn de TECO LeverLess demontagesystemen heel sterk, ze raken tijdens het afstellen altijd de velg. Bij de TECO EVEREST is dat dus absoluut niet het geval. De machine is voorzien van een pneumatische opspanning en een 230V inverter motor. Deze zorgt voor een traploze overgang van snelheid 1 naar snelheid 2, waardoor de gebruiker de snelheid heel mooi kan doseren. Dit in tegenstelling tot 400V 2 speed motoren, waarbij de machine “springt” tussen snelheid 1 en 2. De zijwaartse hulparm voor de montage is altijd standaard. De optionele slimme wiellift biedt CBX in de basis standaard aan.  

Nieuwe uitlijnapparatuur

Uitlijnen levert goede en extra omzet voor de werkplaats op. En daarnaast is de klant er ook mee geholpen omdat het overmatige slijtage voorkomt en kan zorgen voor betere werking van ADAS systemen. Ongeveer 30% van de auto’s die gecontroleerd worden moeten ook echt uitgelijnd worden. Toch wordt deze controle nog niet altijd uitgevoerd. Dit terwijl dit met de juiste apparatuur wel snel en eenvoudig is gecontroleerd.

Teco uitlijnapparatuur 2.0

CBX presenteert van TECO twee uitlijnsystemen die gecombineerd worden met de befaamde in eigen huis geproduceerde HOT klemmen. Op 3D vlak heet het nieuwe uitlijnsysteem de TECO 920. Voor de variant met draadloze meetkoppen aan de wielen komt de TECO 804 Smart in het programma.

Onderscheidend 3D uitlijnsysteem

De TECO 920 is een onderscheidend 3D uitlijnsysteem. Deze unit is voorzien van unieke technieken om onder alle lichtomstandigheden toch een zeer zuivere uitlijnmeting te kunnen garanderen. Diverse filters bij zowel de camera’s als de targets zorgen ervoor dat lichtinval geen hinder veroorzaakt. Ook softwarematig heeft TECO hier een aantal oplossingen voor gemaakt die andere fabrikanten nog niet toepassen.

Ruimtewinst met TECO 804 Smart

De TECO 804 Smart is voorzien van dezelfde super betrouwbare meetkoppen als de standaard TECO 804. Het traditionele kabinet heeft plaats gemaakt voor een wandconsole inclusief oplaadstation met daarbij een combi laptop/tablet voor het softwareverloop. Het voordeel is dat het al extreem betrouwbare systeem nu veel compacter wordt. De nieuwe samenstelling levert dus behoorlijk wat ruimtewinst op, terwijl men de combi laptop/tablet eenvoudig mee kan nemen naar de plek men af wil gaan stellen.  

www.cbx-nederland.nl

Dit bericht delen?