Category: Banden

Nieuwe range truckbanden Apollo Vredestein

Apollo Vredestein introduceert tijdens transportvakbeurs Transport Compleet (5 t/m 7 september in Gorinchem) een nieuw gamma truckbanden onder de merknaam Apollo. Deze nieuwe, innovatieve banden hebben alle kenmerken van een premium merk, behalve een premium prijs.

Apollo Tyres heeft zijn oorsprong in India, waar het merk de grootste is. Bovendien is Apollo het snelst groeiende bandenmerk ter wereld in het trucksegment. “We hebben banden ontwikkeld die uitstekend kunnen concurreren met andere premium merken in Europa”, zegt Benoît Rivallant, Hoofd Product Management Commercial Vehicles bij Apollo Tyres.

300 miljoen testkilometers

Apollo heeft de nieuwe truckbanden over meer dan 300 miljoen kilometer getest, overal in Europa, voornamelijk door grote transportbedrijven. Ruim 85 procent van de bedrijven die de banden uitvoerig hebben getest, gebruikt ze nog steeds, onder meer vanwege de uitstekende kilometrage en voortreffelijke wegligging.

ENDU staat voor endurance

Een ander kenmerk van de nieuwe truckbanden is dat ze extreem duurzaam zijn. Daarom is besloten om de banden een naam te geven beginnend met ‘ENDU’, wat staat voor endurance, dus ‘duurzaam’. Apollo geeft vijf jaar garantie op eventuele fabricagefouten en een terugkoopgarantie voor het karkas, want de banden kunnen worden voorzien van een compleet nieuw loopvlak.

“We kunnen zonder twijfel stellen dat Apollo een absoluut A-merk is voor truckbanden, met performance van A-niveau tegen een substantieel lagere prijs”, zegt Rivallant.

www.apollovredestein.com

Dit bericht delen?