Category: Werkplaats

Snap-on Informatie Systeem helpt monteurs reparaties in één keer goed uit te voeren

Het Snap-on Informatie Systeem (SIS) helpt automonteurs om reparaties meteen de eerste keer goed uit te voeren. Het bevat OEM voertuiginformatie met flatrate tijden, technische data, onderhoudsprocedures, reparatie-informatie, diagnose-data, elektrische schema’s, service bulletins en terugroepacties en service campagnes.
Autotechniek vernieuwd in een hoog tempo. De winstmarges in het autobedrijf worden krapper en er blijft steeds minder ruimte over voor fouten. Problemen en reparaties moeten zo snel mogelijk opgelost en uitgevoerd worden. Als de klant voor een eerder uitgevoerde reparatie weer terug moet komen, is de winst van de werkplaats al in rook opgegaan. Kortom, tijd is geld en efficiëntie is de sleutel naar meer succes én meer winst. Om de monteur te helpen een reparatie meteen op de juiste manier uit te voeren, introduceert

Modules
Het Snap-on Informatie Systeem is opgebouwd uit verschillende modules. SmartPACK assisteert de monteur bij diagnose van problemen die vaker voorkomen. De diagnosemodule combineert originele technische service bulletins en terugroepacties van de autofabrikant met authentieke oplossingen.

Nadat de diagnose gesteld is, is het dankzij de toegang tot alle OEM service-informatie eenvoudig om de oorzaak van een probleem te achterhalen en het probleem op te lossen. Alle informatie is logisch en ordelijk gerangschikt en gepresenteerd.

Reparatietijden
Het Snap-on Informatie Systeem biedt actuele en accurate flatrate (reparatie) tijden waarin alle bijkomende werkzaamheden zijn meegenomen zodat de theorie ook overeenkomt met de praktijk. Alle werkzaamheden staan geordend in een lijst zodat er geen arbeidstijden overgeslagen worden.

Technische tekeningen
De SIS database bevat meer dan 100 duizend technische kwalitatief hoogwaardige tekeningen en schema’s. Deze zijn op schaal gemaakt en lichten specifieke onderdelen uit zodat ze snel geïdentificeerd kunnen worden. Ook krijgt de monteur informatie over aantrekkoppels en welke bouten en moeren wel of niet hergebruikt mogen worden.

Reparatiehandleidingen

Vaak vragen routineklussen om speciale procedures. Deze zijn afgedekt met gedetailleerde reparatiehandleidingen met stapsgewijze reparatie en service instructies die de productiviteit bevorderen en de doorstroming in de werkplaats verhogen. SIS gaat zelfs zo ver dat technische afbeeldingen en referentienummers voor speciaal OEM gereedschap getoond worden om de reparatie-instructies zo duidelijk mogelijk te maken.
www.snap-on.eu

Dit bericht delen?