Category: Banden

Solar Team Eindhoven rijdt op Ecopia banden van Bridgestone

 

Het Nederlandse Solar Team Eindhoven, titelverdediger in de cruiser-klasse, is 8 oktober gestart in de Bridgestone World Solar Challenge 2017. Vorig jaar werd begonnen met het maken van de Stella Vie, een technologische topwagen. Stella Vie is uitgerust met Ecopia banden van Bridgestone.

3.000 km. Dat is de afstand die de deelnemende teams moeten afleggen. Vier Europese teams – waaronder het Nederlandse – doen dit met ondersteuning van Bridgestone, wereldleider op gebied van banden. Bridgestone stelt hen zijn expertise en technische steun ter beschikking.

Ecopia banden

De Stella Vie van het Nederlandse Solar Team Eindhoven werd uitgerust met Ecopia banden die ontwikkeld werden op basis van ologic technologie. Het gebruik van deze technologie resulteert in een band die aanzienlijk beter presteert op gebied van aerodynamica en rolweerstand. De band combineert een grotere diameter met een smal loopvlakprofiel. Voordeel hiervan is onder meer de besparing van energie en een betere aerodynamica.

“De Bridgestone banden maken het door de hoge maximale load en lage rolweerstand mogelijk voor ons om efficient met 5 personen te rijden”, zegt Camiel Beeren van Solar Team Eindhoven. “Dankzij onze Bridgestone banden kunnen we de strijd voor de overwinning ten volle aangaan.”

Duurzame mobiliteit

“Voor Bridgestone is de samenwerking met het Solar Team Eindhoven een perfecte mogelijkheid om ons steentje bij te dragen aan het ondersteunen van een toekomstige, duurzame mobiliteit . Als bedrijf willen wij ons voortdurend inzetten om een positieve bijdrage te leveren aan de huidige maatschappij. Dat doen we door ons in te zetten voor een betere, milieuvriendelijke mobiliteit en door mensen en communities te ondersteunen”, zegt James Sterpin, Head of Brand activitation Bridgestone Europe. “De samenwerking met dit team is bijzonder interessant en leuk omdat het team gelooft in het project en er volledig achter staat.”

Over Solar Team Eindhoven

Drieëntwintig studenten vormen de basis van Solar Team Eindhoven. In slechts elf maanden heeft het team zijn nieuwe zonneauto ontworpen en gebouwd. Solar Team Eindhoven verdedigt de titel in de cruiser-klasse, waar de praktische aspecten van de auto een belangrijke rol spelen. Dit jaar heeft de Stella Vie voor het eerst plaats voor vijf personen in plaats van vier. Dit komt doordat er dit jaar voor het eerst gekeken wordt naar het aantal passagiers in relatie tot de prestaties van de batterij. Midden september had Solar Team Eindhoven nog te kampen met logistieke problemen doordat de accu’s niet werden vrijgegeven door de Australische douane. Inmiddels is het team gelukkig weer herenigd met hun accu’s.

www.solarteameindhoven.nl

Dit bericht delen?