Category: Schadeherstel

Axalta Daisy Wheel 3.0: eerste volledig geautomatiseerde kleurmengproces in schadeherstelbranche

Axalta gaat voorgevulde flessen met basislak van zijn toonaangevende premium autolakmerken leveren voor de nieuwe Daisy Wheel 3.0 van Fillon Technologies. Hiermee is het voor het eerst mogelijk om kleuren volledig geautomatiseerd te mengen. In combinatie met het cloud-based digitale kleurbeheer van Axalta kunnen autoschadebedrijven het snelste en meest productieve lakproces voeren.

Daisy Wheel is de eerste 100% volautomatische mengmachine en biedt autoschadeherstelbedrijven wereldwijd het meest efficiënte mengproces. De machine geeft een betere nauwkeurigheid bij de menging van kant-en-klare kleuren, waarmee het zuinig in gebruik is en verspilling wordt voorkomen. Dankzij de extreem hoge doseernauwkeurigheid (+/- 0,05 gr) is de kleurvoorbereiding precisiewerk en gebeurt netjes zodat er zo min mogelijk risico’s zijn voor het milieu en de gezondheid van de gebruiker. Axalta klanten genieten van de extra voordelen die gepaard gaan met een volledig geautomatiseerde menging dankzij de voorgevulde, gebruiksklare flessen die een kenmerk zijn van de volgende generatie van de Daisy Wheel.

Efficiëntie

“De volledig geautomatiseerde menging zorgt voor een eenvoudig, gemakkelijk en snel proces, waarmee onze klanten een flinke efficiëntie kunnen bereiken en de cyclustijd van de spuitcabine kunnen optimaliseren,” zegt Troy Weaver, senior vice-president Global Refinish bij Axalta. “We hebben gefocust op innovaties met de Daisy Wheel, omdat de technologie zorgt voor ongeëvenaarde kleurjuistheid, een goed vermogen voor kleurenovereenkomst en omdat zeer veel autoschadeherstelbedrijven het al in gebruik hebben.”

Procestijd 50% korter

Met het cloud-based digitale kleurbeheer van Axalta kunnen autoschadeherstelbedrijven kleuren volledig digitaal ophalen én 100% draadloos afhandelen. Axalta was in 2019 de eerste die dit in de branche introduceerde. Deze technologie maakt nu rechtstreeks verbinding met de Daisy Wheel 3.0, waardoor het hele proces nog eenvoudiger en gemakkelijker wordt. Samen verkorten ze de procestijd met meer dan 50% en elimineren ze tijdrovende knelpunten bij het bepalen van kleurovereenkomst of tijdens de kleurmenging. Iets dat grote, drukke autoschadeherstelbedrijven zich niet kunnen veroorloven.

“Deze baanbrekende innovatie bespaart autoschadeherstelbedrijven veel tijd, verkort de tijd dat de auto op de werkvloer staat, beperkt afval dankzij de exacte dosering van Daisy Wheel 3.0 en verbetert de productiviteit aanzienlijk. Dit alles omdat herstellers sneller en nauwkeuriger kunnen werken,” aldus Wever.

Axalta speelt goed in op de behoefte van schadeherstellers en verlegt daarmee grenzen. Autoschadeherstelbedrijven kunnen nu de meest populaire en zeer productieve producten in voorgevulde flessen verkrijgen – waaronder Cromax Pro Basecoat, Permahyd® Hi-TEC Basecoat 480 en Standoblue Basecoat – voor gebruik in Daisy Wheel 3.0. Zo komt de lat voor de autoschadeherstelbedrijven van Cromax®, Spies Hecker en Standox een stuk hoger te liggen.

Axalta loopt al meer dan 150 jaar voorop in de coatingstechnologie. De afnemersmarkten van Axalta zijn zeer veeleisend in de coatingsbranche en verlangen hoge productprestaties. De verwachtingen voor een hogere productiviteit en milieuvriendelijke producten nemen alleen maar toe. Axalta stemt zijn technologische activiteiten af op deze hoge verwachtingen, waardoor het bedrijf een belangrijke drijfveer is op het gebied van coatingsinnovaties.

www.refinish.axalta.eu

Dit bericht delen?