Category: Schadeherstel

Nieuwe Axalta energiescanner helpt met besparen op energiekosten

De energiecrisis verergert. Bedrijven hebben te maken met de dubbele klap van stijgende kosten en toenemende inflatie én buitengewoon hoge energiekosten die maar blijven stijgen. Kostenbeheersing staat ook bij autoschadeherstelbedrijven bovenaan de agenda, vooral omdat ze afhankelijk zijn van energie bij hun dagelijkse taken.

Jim Muse, Vice President van Axalta Refinish, Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA), zegt: “Autoschadeherstelbedrijven worden geconfronteerd met hun eigen crisis. Ze moeten hun energiekosten onder controle houden in de ruimte waar de meeste energie verbruikt wordt: de spuitcabine. Om die kosten te beheersen, moeten ze echter eerst weten wat de huidige kosten zijn om vervolgens te analyseren hoe de verschillende spuitprocessen de kosten beïnvloeden. En hier kan Axalta bij helpen. Wij hebben een speciale tool ontwikkeld die per direct beschikbaar is: de Axalta energiescanner.”

Snijden in de procestijd

De Axalta energiescanner neemt verschillende factoren mee in de meting, waaronder de buitenluchttemperatuur, de temperatuur in de spuitcabine, de stooktemperatuur en waar relevant, de gas- en elektriciteitstarieven, het aantal spuitprojecten per week, en meer algemene informatie over de spuitruimte. Van daaruit berekent de tool hoeveel het autoschadeherstelbedrijf kan besparen op de procestijd en hoeveel minder geld zij vervolgens kwijt zijn aan energie. De Axalta energiescanner vergelijkt de cycluskosten van het laksysteem dat binnen het autoschadeherstelbedrijf wordt gebruikt met de cycluskosten van de Fast Cure Low Energy (FCLE)-technologie van Axalta Refinish. Deze FCLE-technologie kan de capaciteit verhogen wat kansen biedt voor bedrijfsgroei.

Besparing tot 75%

De gepatenteerde FCLE-technologie gebruikt de door Axalta ontworpen scheikundige formules waarbij de temperatuur en luchtvochtigheidsgraad wordt gebruikt om het droogproces te versnellen. Het levert zo de perfecte balans tussen een snelle droogtijd en een laag energiegebruik, terwijl men een resultaat van de hoogste kwaliteit kan bereiken. De technologie verlaagt de energiekosten met ongeveer 75% bij gebruik van een gasgestookte combispuitcabine en een stookcyclus van 30 minuten op 60 ˚C.

Deze gepatenteerde technologie is verkrijgbaar via de drie wereldwijde premium lakmerken van Axalta: Cromax, Spies Hecker en Standox.   

www.cromax.nl/energiebesparing

Dit bericht delen?