Category: Werkplaats

CAR-O-LINER grootste databank met meeste meetpunten

Vandaag de dag is een richtbank vooral een multifunctionele werkplek waarop dagelijks gewerkt wordt en natuurlijk ook gemeten en gericht. Om deze functie goed te vervullen moet de nul-positie laag zijn. Ook maakt dit de bank toegankelijk voor lage auto’s.

CAR-O-LINER beschikt over de grootste (online) databank van de markt met de meeste meetpunten:150 op de gehele carrosserie voorzien van een individuele foto. Het systeem kan meten tegen fabrieksdata, point2point, symmetrie en kruislings op zowel chassis als de carrosserie.  Een meetrapport genereren doet men met een druk op de knop in een geselecteerde configuratie. Binnen de selectie van het voertuig krijgt de gebruiker ook adviezen over eventuele extra steun/fixatie van de carrosserie ondersteund met video’s en foto’s. Het CAR-O-LINER EVO-systeem is een universeel fixatie systeem dat wordt omarmd door alle Duitse automobielfabrikanten. In de volksmond wordt dit een mal genoemd; het haalt de maatvoering uit het meetsysteem, instellingen uit de databank en de steun en stevigheid vanuit het universele EVO-systeem.

Repareren volgen OEM-specificaties

De vele merkerkenningen en homologaties die CAR-O-LINER heeft verworven in de loop der jaren zegt iets over de kwaliteit, nauwkeurigheid en compleetheid van de databank maar ook over het geboden partnerschip naar de fabrikanten. Een mooi voorbeeld is de interactieve relatie met Porsche AG. Deze bepaalt zelf actief de toegestane toleranties voor ieder model en de individuele meetpunten. Deze toleranties kunnen ook niet worden veranderd door de gebruiker.

Ook zien we de invloed van de fabrikanten terug in de wijze van verankering. Op de datasheet vinden we de positie van de verankering op het voertuig maar ook hoe dit moet worden uitgevoerd volgens voorschrift van de fabrikant.

Merkgerichte verankering beschikbaar

Veelal is de lasnaad onderaan de dorpel een stevig punt om het voertuig te fixeren maar soms ontbreekt deze echter. Denk aan de Mercedes Sprinter en VW Crafter. Hiervoor heeft de importeur van CAR-O-LINER een structurele huuroplossing. GOODMEN equipment is een specialist op het gebied van schadeherstel en voertuiguitlijning. Jarenlange ervaring met het product en de markt maakt deze partij de ideale partner voor de schadehersteller.

www.goodmen.nl

Dit bericht delen?