Category: Werkplaats

Inbouwcassettes stempelbruggen nu van gerecycled polyethyleen

Explora maakt voor haar Slift stempelhefbruggen al ruim 15 jaar gebruik van een in eigen huis ontworpen en ontwikkelde kunststof inbouwcassette. Voor de specifieke Nederlandse omstandigheden zoals een hoog grondwaterpeil en vloeren op heipalen bieden deze een ideale en kostenbesparende oplossing.

De volledige kunststof cassette is licht van gewicht en heeft geen ondervloer en versteviging met (mager) beton nodig. Hij kan niet doorroesten en is zeer geschikt voor inbouw in drassig en nat grondgebied. Dat zorgt voor lage inbouwkosten en een beperkte vloerbelasting.

Gerecycled polyethyleen onbeperkt recyclebaar

Explora gaat nu nog een stap verder en introduceert de eerste inbouwcassette gemaakt van gerecycled polyethyleen, een thermoplast dat onbeperkt recyclebaar is. Door gebruik te maken van deze nieuwe inbouwcassettes is een CO2 reductie mogelijk van 2,5 tot 3 ton gebaseerd op 10 cassettes. Het milieu staat bij de ontwikkeling van bouwactiviteiten hoog op de agenda. Overweegt u stempelbruggen dan bespaart u met de Slift stempelbruggen niet alleen bouwkosten maar spaart u zonder extra inspanning ook het milieu. Uiteraard is een officieel datasheet beschikbaar en zijn de cassettes voorzien van het recycle logo.

De cassettes zijn leverbaar met een stempelbreedte van 1.350 mm voor de modellen met dorpelopname en rijbanen. Elektrische mobiliteit, met name voor het (de-)monteren van accupakketten, vraagt om een bredere stempelafstand en draagarmen. Hiervoor zijn cassettes met een stempelafstand van 2.500 mm leverbaar.

www.explora.nl

Dit bericht delen?